Χειροτονία Διακόνου από τον Μαρωνείας Παντελεήμων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ανήμερα της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου και των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας κ.Παντελεήμων χειροτόνησε σε Διάκονο τον κ.Χρυσοβαλάντη Πέτρογλου.

Στο ανακοινωθέν της Μητρόπολης αναφέρεται: «Το απόγευμα της Τετάρτης, 20ης Μαίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων εχοροστάτησε αρχικώς εις τον πανηγυρίζοντα Ιερόν Ενοριακόν Ναόν Αναλήψεως του Σωτήρος Αετοκορυφής, και κατόπιν εις τον πανηγυρίζοντα Ιερόν Ενοριακόν Ναόν Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σαππών.
Εις αμφοτέρους τους Ιερούς Ναούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων εκήρυξε καταλλήλως και ευλόγησε τους προσφερθέντας άρτους.

Το πρωί της Πέμπτης της Αναλήψεως, 21ης Μαίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Παραδημής, όπου ετέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονίαν του κ. Χρυσοβαλάντη Πέτρογλου, εγγάμου, πατρός δύο τέκνων, προς τον οποίον απηύθυνε πατρικούς λόγους και τον εκάλεσε να διακονήση την τοπικήν Εκκλησίαν εν πνεύματι ταπεινώσεως και υπακοής.

Κατά την αντιφώνησίν του ο χειροτονούμενος δοξολογώντας το όνομα του Τριαδικού Θεού διά την υψίστην τιμήν, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην κ. Παντελεήμονα διά την αγάπην και την εμπιστοσύνην στο πρόσωπό του, αλλά και τη σύζυγο και την οικογένειά του διά την συμπαράστασιν στην απόφασή του αυτή και παρεκάλεσε το εκκλησίασμα να προσεύχεται ώστε να περιπατήση αξίως προς δόξαν Θεού και σωτηρίαν ψυχών.

Να σημειωθή ότι προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων εχειροθέτησε εις Αναγνώστην τον ιεροψάλτην του Ιερού Ναού κ. Δημήτριον Δοξακίδην τιμήσαι βουλόμενος την ευσέβειαν, το ήθος και την εν γένει πολιτείαν του».

2105mar.jpg
2105mar1.jpg
2105mar2.jpg
2105mar3.jpg
2105mar4.jpg
2105mar5.jpg
2105mar6.jpg
2105mar7.jpg


Ετικέτες