Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων-Μήνυμα προς το Φανάρι από τον Αρχιεπίσκοπο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σε Επίσκοπο χειροτονήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο νέος εψηφισμένος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος. Η χειροτονία του πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελήμονα Αχαρνών όπου διακονούσε ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Στην χειροτονία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, στην οποία βρέθηκαν και αρκετοί πιστοί από τα Γιάννενα που ταξίδεψαν με λεωφορεία και ΙΧ, συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος, Νικαίας Αλέξιος, Καισαριανής Δανιήλ, Πειραιώς Σεραφείμ, Σύρου Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Κερκύρας Νεκτάριος, Ζιχνών Ιερόθεος, Κορίνθου Διονύσιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Λευκάδος Θεόφιλος, Θηβών Γεώργιος, Ιλίου Αθηναγόρας, Ζακύνθου Διονύσιος, Κηφισίας Κύριλλος, Πρεβέζης Χρυσόστομος, Μαραθώνος Μελίτων, Αχαϊας Αθάνασιος, Θερμοπυλών Ιωάννης και οι Επίσκοποι Διαυλείας Γαβριήλ, Σαλώνων Αντώνιος, Θαυμακού Ιάκωβος, Ναζιανζού Θεοδώρητος, Λεύκης Ευμένιος, Αβύδου Κύριλλος και Πατάρων Ιωσήφ.

Ο νέος Μητροπολίτης συγκίνησε τους πάντες μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια, τονίζοντας ότι από μικρός ήταν πολύ επίμονος στην γιαγιά του να γίνει παπαδάκι. «Ήμουν πάντοτε στο ιερό μέχρι το γυμνάσιο, όπου μετά επαναστάτησα κατά πάντων, όπου ζήτησα στο τέλος από το Θεό να μου δείξει την παρουσία του στη ζωή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάξιμος.
Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων αναφέρθηκε στην μητέρα του, η οποία ήταν παρούσα, τονίζοντας ότι έμεινε μόλις στα 34 χήρα με τέσσερα παιδιά και σαν άλλος άτλαντας αγωνίστηκε για εκείνους. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσοι τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια στη Γερμανία και την Ελλάδα.

Σε άλλο σημείο ο κ. Μάξιμος αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Επίσκοπο Αβύδου κ. Κύριλλο, καθώς και στη Μητέρα Εκκλησία το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Επίσης ο νέος Μητροπολίτης μίλησε για τον μακαριστό προκάτοχό του κυρό Θεόκλητο, ενώ ζήτησε από τον Μακαριώτατο να εύχεται για την νέα του διακονία.

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη Ιωαννίνων, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Τα Μέλη της Ιεραρχίας σε εξέλεξαν να ποιμάνεις μια μητρόπολη με ιστορία που τα χώματα της είναι ποτισμένα με αίμα ηρώων».
«Ο πρώτος προτείνει δεν διορίζει ενώ τα Μέλη της Ιεραρχίας κρίνουν και αποφασίζουν και μετά ψηφίζουν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Η Εκκλησία συνεχίζει την πορεία της, και αυτό το δείχνουν καθημερινά τα έργα της». «Γνωρίζω ότι αγαπάς πολύ την θεία λειτουργία, από εκεί να ξεκινάς και εκεί να τελειώνεις ώστε να παίρνεις δύναμη», συμπληρώσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Θέμα του Επισκόπου και του παπά είναι να είναι κοντά στον άνθρωπο και όχι να εμπλέκεται στα θέματα της πολιτείας»

Τέλος ο Μακαριώτατος τόνισε γιατί πρότεινε τον νέο Μητροπολίτη Ιωαννίνων, υπογραμμίζοντας ότι τον γνώρισε πριν αυτός τον γνωρίσει. «Είσαι τίμιος, ειλικρινής, είσαι αυτός που φαίνεσαι, είσαι ευθύς, δεν είσαι ψεύτης, είσαι αυτός που χρειάζεται η Μητρόπολη Ιωαννίνων», πρόσθεσε κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος.
Στην χειροτονία του Μαξίμου σε Επίσκοπο το «παρών» έδωσαν πολλοί Γιαννιώτες, αλλά και αρχές της περιοχής μας. Μεταξύ αυτών, η βουλευτής Ν.Δ. Ιωαννίνων Άννα Ασημακοπούλου, ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος και ο πρώην υπουργός Αντώνης Φούσας. Επίσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης.Ετικέτες