Χαλκίδα: Πλήθος πιστών υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ

Loading...


Με χαρά, ευλάβεια και τιμή και πληθωρική συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και τους ευσεβούς Λαού υποδέχθηκε η Πόλη της Χαλκίδος και συγκεκριμένα η Ενορία της Ευαγγελιστρίας, την Τιμία Κάρα του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ραφαήλ, εκ της Μυτιλήνης.

Την Τιμία Κάρα εκόμισε, κατόπιν σχετικής εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Καραμούζης, και την υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, το απόγευμα της Κυριακής 11ης Ιανουαρίου 2015, στα προπύλαια του Ι. Ναού της Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος.

Αμέσως ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος κήρυξε τον θεμέλιο λόγο στους πιστούς, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο Άγιος Ραφαήλ είναι ο Άγιος «του πόνου» και ευχαρίστησε εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και τους ευσεβούς Λαού της Πόλεως τον άγιο Πρωτοσύγκελλο π. Ιάκωβο για την ευλογία του προσκυνήματος της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ραφαήλ, παρακαλώντας τον να διαβιβάσει τις ευχαριστίες αυτές και προς το σεπτό πρόσωπο του αγίου Μυτιλήνης.

Ο π. Ιάκωβος, με πολλή αγάπη ευχαρίστησε κι εκείνος τον Μητροπολίτη μας, διαβιβάζοντάς του παράλληλα και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης
Την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου το πρωί ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντος και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και αρκετών Ιερέων, με προεξάρχοντα αυτών τον άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Αρχιμ. Ιάκωβο Καραμούζη. Τον θείο λόγο κήρυξε πολύ όμορφα ο Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και Διευθυντή του Γηροκομείου μας και ευχήθηκε εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού και προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, ο οποίος σαν αυτή την ημέρα (12 Ιανουαρίου), πριν 13 χρόνια (2002), ενθρονίσθηκε στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ως Επίσκοπος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο άγιος Κορίνθου κ. Διονύσιος ευχήθηκε και εκείνος με πολλή αγάπη προς τον Δεσπότη μας, μιλώντας για τα πολλά χρόνια φιλίας και αδελφικής αγάπης που τους συνδέουν, ενώ αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον άγιο Κορίνθου για την αγαπητική και τιμητική συλλειτουργία του και τους γεμάτους αγάπη λόγους του, τον π. Συμεών για το όμορφο κήρυγμά του, ενώ απευθυνόμενος προς τον Κλήρο και τον Λαό, τους παρακάλεσε να προσεύχονται διαρκώς στο Θεό για εκείνον ώστε, όσα καλά με πολλή αγάπη λέγονται για εκείνον, ο ίδιος να αγωνίζεται για να τα εφαρμόζει προς δόξαν Θεού και πνευματική ωφέλεια των πιστών της Εκκλησίας μας.

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ θα παραμείνει στην Πόλη μέχρι τις 25 Ιανουαρίου, ενώ στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες, Ιερές Αγρυπνίες, Κηρύγματα και πνευματικές ομιλίες κ.λπ., τα οποία μεταδίδονται και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7).

Sylleitourgo Ag. Rafail 12.1.2015 001.JPG
Sylleitourgo Ag. Rafail 12.1.2015 002.JPG
Sylleitourgo Ag. Rafail 12.1.2015 003.JPG
Sylleitourgo Ag. Rafail 12.1.2015 004.JPG
Sylleitourgo Ag. Rafail 12.1.2015 005.JPG
Sylleitourgo Ag. Rafail 12.1.2015 006.JPG
Sylleitourgo Ag. Rafail 12.1.2015 007.JPG
Ypodoxi Ag. Rafail 11.1.2015 001.JPG
Ypodoxi Ag. Rafail 11.1.2015 002.JPG
Ypodoxi Ag. Rafail 11.1.2015 003.JPG


Ετικέτες