Φθιώτιδος Νικόλαος: Ευλογημένη, αποδοτική και ειρηνική νέα σχολική χρονιά

Loading...


«Πολλοί, που πέρασαν αυτά τα χρόνια επι­πο­λαια, είπαν στο τέλος μετανοημένοι: «Στερνή μου γνώση να σ΄ είχα πρώτα»», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του για την ένραξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος. 

Ολόκληρο το μήνυμα έχει ως εξής: 

Αγαπητοί διδάσκαλοι και αγαπητά μου παιδιά.

       Με την έναρξη της νέας Σχολικής περιόδου θέλω να σας εκφράσω τις εγκάρδιες ευχές μου και να προσφέρω σε όλους σας την ευλογία της Εκκλησίας μας.

        Οι διδάσκαλοι να έχετε υπομονή και αγά­­πη στους μαθητές σας, όπως στα ίδια τα παιδιά σας και να τους προσφέ­ρετε το πολύτιμο αγαθό της γνώσεως αγόγγυστα και καρτε­ρι­κα.

        Τα παιδιά να έχετε όρεξη για μάθηση και σεβασμό στο Σχολείο και στους διδασκάλους σας, γιατί αυτοί κάθε μέρα σμιλεύουν τον χαρα­κτήρα σας και εκτός από τις γνώσεις, σας οδηγούν στον δρόμο της αρετής.

        Εάν επιδιώξετε την καλή συνεργασία, οι διδάσκαλοι με τους κη­δε­μόνες και τους μαθητές και οι μαθητές με τους διδασκάλους και τους συμμαθητές σας, τότε είναι βέβαιο, ότι θα υπάρξει πρόοδος και στα μαθήματα και στον χαρακτήρα σας.

       Τώρα που είστε μαθητές και μαθήτριες αγωνισθείτε να απο­κτη­σε­τε γνώσεις, να μορφώσετε χαρακτήρα και να θέσετε τα θεμέλια για μια επι­τυχημένη ζωή. Πολλοί, που πέρασαν αυτά τα χρόνια επι­πο­λαια, είπαν στο τέλος μετανοημένοι: «Στερνή μου γνώση να σ΄ είχα πρώτα». Αλλά τα χρόνια είχαν περάσει.

      Παιδιά μου αγαπητά.

      Ο Χριστός να σας ενισχύει στο νέο αγώνα σας και να σας φω­τι­ζει τον νού.

      Η Παναγία να σας έχει πάντα μέσα στην αγκαλιά της και να σας προφυλάσσει από κάθε κακό.

      Οι Τρείς Ιεράρχες, οι προστάτες της Παιδείας, να σας εμπνέουν στο δρόμο της αληθούς γνώσεως.

     Όλοι οι άγιοι να είναι δίπλα σας, σαν καλοί φίλοι και να προσεύχονται στο Θεό για σας.

     Ευλογώ όλους σας και εύχομαι σε όλους η νέα Σχολική χρονιά να είναι ευλογημένη, αποδοτική και ειρηνική.

 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ετικέτες