Υποδοχή Τιμίας Χειρός Μ. Βασιλείου στο Ναυσταθμο Σαλαμίνας(ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Ναύσταθμος Σαλαμίνας υποδέχθηκε χθες 2 Δεκεμβρίου την Τιμία χείρα του Μεγάλου Βασιλείου μέσα στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του προστάτου του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου.

Τα Ιερά λείψανα μετέφερε ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Επιφάνιος Αρβανίτης και τα παρέλαβε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σαλαμίνος Αρχιμ. Τιμόθεος Λαιβεράς.

Κατά την άφιξη του Αγίου Λειψάνου απεδόθησαν τιμές από τα ορμούντα πλοία στο Ναύσταθμο, από την μπάντα του ΠΝ και ένοπλο άγημα.

Στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου τελέστηκε Δοξολογία στην οποία παρευρέθησαν ο Διοικητής του Ναυστάθμου, ο Αρχιεπιστολέας του ΑΣ άλλοι ανώτατοι Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, Ναύτες και πολιτικό προσωπικό του Αρχηγείου στόλου και του Ναυστάθμου.

Στην Προσφώνησή του ο Στρατιωτικός Ιερέας Αρχιμ. Αλέξιος Ιστρατόγλου ανεφέρθη στην σημασία και στο σεβασμό που αποδίδει η Εκκλησία μας στα Άγια λείψανα τα οποία αποτελούν ‘’στύλο και εδραίωμα αυτής». Επίσης ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο για την άδεια και την ευλογία την οποία παρείχε για την διοργάνωση των λατρευτικών εκδηλώσεων καθώς επίσης και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ για την αποδοχή του αιτήματος να μεταφερθεί η Αγία δεξιά του Μ. Βασιλείου από την Ι. Μητρόπολη στο Ναύσταθμο.

Από την πλευρά του ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας ανεφέρθει στο ιστορικό και στη μεταφορά του Ιερού Λειψάνου από την Σμύρνη στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Η Αγία Χείρα του Μ. Βασιλείου θα παραμείνει στον ιστορικό Ναό του Ναυστάθμου μέχρι της 8 Δεκεμβρίου 2015.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες