Το Γηροκομείο της Μητρόπολης Σάμου εκσυγχρονίζεται

Loading...


Με κάθε επισημότητα και σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκαν την Κυριακή 26η Οκτωβρίου 2014 το απόγευμα τα εγκαίνια της νέας πτέρυγος του Ισογείου του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Καρλοβασίων «Ευγηρίας Πρόνοια» συναπτώς με τον Εσπερινό στο εορτάζον Παρεκκλήσιο του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου μας, που είναι αφιερωμένο στον Άγιο ένδοξο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλύτη.

Τα εγκαίνια τελέσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσέβιο, συμπαραστατούμενο από πλειάδα Κληρικών και με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του Νησιού και πλήθους κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος εξ αφορμής της εισόδου του Εκκλησιαστικού Μας Γηροκομείου Καρλοβάσου στο 40ο έτος από της λειτουργίας του ευχαρίστησε τον Άγιο Τριαδικό Θεό για την Χαρη και το άπειρο έλεός Του καθ’ όλα αυτά τα έτη, ως και όλους εκείνους, που αόκνως και προς δόξαν Θεού εργάσθηκαν και συνεργάσθηκαν για την απρόσκοπτη και επαινετή λειτουργία του.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, ανέφερε μεταξύ των άλλων, πως τα εγκαίνια αυτής της νέας πτέρυγος του Ισογείου του Εκκλησιαστικού μας Γηροκομείου αποτελούν την απτή απόδειξη της αγάπης, της φροντίδος, της στοργής και της προστασίας, που προσφέρει η Τοπική μας Εκκλησίας προς την ηλικιωμένους Αδελφούς μας στο πρόσωπο των 35 Γερόντων, που φιλοξενούνται σ’ αυτό.

Εξήρε επίσης το επίπεδο προσφοράς των εργαζομένων, και κυρίως την θυσιαστική προσπάθεια των συνεργατών-μελών του Δ.Σ., κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην μακαριστή μεγάλη ευεργέτιδα Ήβα Ιω. Λαρδή η οποία χρηματοδότησε την ανέγερση της νέας πτέρυγας και την ανακαίνιση του Ισογείου και τον προ διετίας εκλιπόντα συνεργάτη της τοπικής μας Εκκλησίας Βασίλειο Μπερτόλη, τον πολλά μογήσαντα για την καλή λειτουργία και την αναβάθμιση του Εκκλησιαστικού μας Ιδρύματος «Ευγηρίας Πρόνοια» προς έπαινον της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Τέλος ευχαρίστησε τις Αρχές του Νησιού για την παρουσία τους, αλλά και την αμέριστη συμπαράστασή τους, όποτε αυτή ζητηθεί και κάλεσε τον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό σε πνευματική συστράτευση για τον αρξάμενο νέο ιεραποστολικό έτος, ενώ ανήγειλλε μία σειρά εορτίων επετειακών εκδηλώσεων, οι οποίες συν Θεώ θα λάβουν χώρα το καλοκαίρι του 2015 για την συμπλήρωση 40 ετών από την Έναρξη λειτουργίας του στις 18 Αυγούστου 1975.

Επισημαίνουμε, ότι το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο «Ευγηρίας Πρόνοια» έλαβε άδεια λειτουργίας, εντάχθηκε στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.Ετικέτες