Τον Άγιο της Γης και του Πελάγους εόρτασε με ιεροπρέπεια η ενορία Λαμπετίου Πύργου(ΦΩΤΟ)

Loading...


Του πρεσβύτερου Νικόλαου Κατσηδήμα, εφημέριου του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Πύργου

Τον άνθρωπο του Θεού, τον λειτουργό του Κυρίου, τον ‘Αγιο της γης και του πελάγους, τον προστάτη των αδικουμένων και των αδυνάτων, των ορφανών και των χηρών καθώς επίσης και τον φάρο για τις επόμενες γενεές Άγιο Νικόλαο, ο οποίος διακρίνονταν για την πραότητά του, την εγκρατεία του και την πίστη του στον Τριαδικό αληθινό Θεό, εόρτασε με κάθε μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα και ιεροπρέπεια χάρις τις άοκνες και ακάματες προσπάθειες του δραστήριου εφημερίου της ενορίας π. Διονυσίου Μιχαλόπουλου, καθώς επίσης και τις φιλότιμες προσπάθειες των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου η ενορία του Λαμπετίου Πύργου στον φερώνυμο Ιερό Ναό της. 

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών υπό του Αιδεσιμοτάτου π. Γρηγορίου Πάπαρη και των Αιδιμοτ. π. Παντελεήμονος Παπαηλιού, π. Νικολάου Κατσηδήμα, π. Παναγιώτου Δημητρακόπουλου, π. Νεκταρίου Συμεωνίδη, π. Ιωάννου Καραγιάννη καθώς επίσης και του οικείου εφημερίου π. Διονυσίου Μιχαλόπουλου. Την διακονία του Θείου λόγου ανέλαβε ο Αιδεσιμολογιότατος π. Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο και την πολιτεία του εορταζομένου Αγίου Νικολάου, ο οποίος υπήρξε ο εκφραστής του Ελληνορθόδοξου ιδεώδους, παροτρύνοντας παράλληλα τους πιστούς να μιμηθούν στην ζωή τους τις αρετές του Αγίου Νικολάου, του οποίου η ζωή του υπήρξε προσαρμοσμένη στην ζωή του Χριστού, που τόσο αγάπησε από βρέφος με όλη την δύναμη της ψυχής του και τάχθηκε να τον υπηρετήσει πιστά και αληθινά μέχρι το τέλος της επίγειας ζωής του.

Μετά το πέρας του Αναστάσιμου Πανηγυρικού Εσπερινού, έλαβε χώρα η λιτάνευση της σεπτής εικόνας του εορταζομένου Αγίου, και εν συνεχεία παρετέθη τράπεζα αγάπης στο ενοριακό κέντρο του Ιερού Ναού από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο όπου και παρεκάθησε πλήθος κόσμου. Την κυρία ημέρα της εορτής, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου μετ’ αρτοκλασιών και εν συνεχεία η Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του οικείου εφημερίου.

 

 

 

 

 

 Ετικέτες