Τιμήθηκε ο Άγιος Μάμας με ιεροπρέπεια στο Κάστρο της Κυλλήνης(ΦΩΤΟ)

Loading...


Του Πρεσβυτέρου Νικολάου Κατσηδήμα

Τον προστάτη των βοσκών και των υιοθετημένων παιδιών τον παιδομάρτυρα Άγιο Μάμα τίμησε με κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη η ενορία του Κάστρου Κυλλήνης, εις τον περικαλλή και μεγαλόπρεπο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός τμήμα της κάρας του Αγίου Μάμαντα και που αποτελεί μία αέναο πηγή αγιασμού για τον ευσεβή λαό αυτής της ενορίας, καθώς επίσης και για την ευρύτερη περιοχή του Κάστρου-Κυλλήνης όπου σύμφωνα με την τοπική παράδοση αναφέρονται πολλά θαύματα του Αγίου Μάμαντα, ο οποίος μαρτύρησε για την πίστη του σε νεαρή ηλικία μόλις 15 ετών.

  Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χθες το βράδυ χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος ο οποίος απηύθυνε λόγους Θείας οικοδομής, αγάπης και πνευματικής ωφέλειας στο πολυπληθές εκκλησίασμα μεταφέροντας παράλληλα και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού, πλαισιωμένος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Φιλάρετο Σπανόπουλο καθώς επίσης και πλειάδα Ιερέων της περιοχής αυτής.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου στους δρόμους αυτής της όμορφης και τουριστικής πόλης, στην οποία δεσπόζει με επιβλητικό τρόπο το Κάστρο-Φρούριο του Χλεμούτσι, το οποίο ανάγεται από τους χρόνους της Φραγκοκρατίας στην Ηλεία.

 Σήμερα το πρωΐ τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος υπό του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Χριστοφόρου Κωλλέτη, του Αιδεσιμοτάτου π. Γεωργίου Χαρδαβέλλα και του οικείου εφημερίου π. Παναγιώτου Τρυφωνόπουλου.
 

 

 

 Ετικέτες