Τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους εόρτασε ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Βόλου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους, προστάτου του Ομωνύμου Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου, εορτάστηκε την Κυριακή 27/9 κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πορταριάς, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στο πρόσωπο του Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους, τιμήθηκε το σύνολο των Ιεροψαλτών της περιοχής μας, που υπηρετεί ακατάπαυστα, με μεράκι, αγάπη και συνέπεια, την Ψαλτική Τέχνη.

Κατά την ακολουθία, τα αναλόγια πλαισίωσαν οι Ιεροψάλτες του Συνδέσμου με χοράρχες τον κ. Δημήτριο Χατζηγεωργίου, πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου και τον κ. Γεώργιο Σιώκο, πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πορταριάς, ενώ ο κ. Δημήτριος Κατσικλής, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και Φιλόλογος εκφώνησε το πανηγυρικό λόγο της ημέρας.

Στο τέλος του Εσπερινού τελέστηκε ο Αγιασμός ενάρξεως των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Τοπικής Εκκλησίας για το τρέχον έτος και απονεμήθηκαν τα Πτυχία και Διπλώματα στους σπουδαστές της παρελθούσης χρονιάς.

Στη συνέχεια ο Αρχιμ. Αγάθων Ντάτσιος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών κ. Ευστάθιος Γραμμένος, απηύθυναν χαιρετισμούς ενώ ο Σεβασμιώτατος μίλησε με θερμά λόγια για τους Ιεροψάλτες, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του Λειτουργήματος τους στη λατρεία της Εκκλησίας μας.

eorti_ieorpsaltwn_01.JPG
eorti_ieorpsaltwn_06.JPG
eorti_ieorpsaltwn_09.JPG
eorti_ieorpsaltwn_11.JPG
eorti_ieorpsaltwn_23.JPG
eorti_ieorpsaltwn_25.JPG
eorti_ieorpsaltwn_34.JPG


Ετικέτες