Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κώου Ναθαναήλ

Loading...


Της Ξανθίππης Αγρέλλη 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, γιορτάστηκαν εφέτος τα ονομαστήρια του Δεσπότη Κώου.Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Εκκλησάκι του Αγίου Ραφαήλ που βρίσκεται στον αύλιο χώρο της γυναικείας Ιεράς Μονής του Αγίου Νεκταρίου.Μαζί με την ημέρα του Αγίου Ραφαήλ, γιορτάζει και ο μαθητής του Χριστού Ναθαναήλ, που μαζί με τον Φίλιππο εκλήθη για να ακολουθήσει τον Ιησού.

 Την παραμονή τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου. Μετά το πέρας οι αδελφές μοναχές, προσέφεραν φιλοξενία στους προσκυνητές στην παρακείμενη αίθουσα. Την κυριώνυμον ημέρα, ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ, τέλεσε Θεία Αρχιερατική Λειτουργία, στο Εκκλησάκι του Αγίου Ραφαήλ.

Στο τέλος επειδή η ονομαστική του γιορτή, έπεσε σε Αναστάσιμη περίοδο, δέχθηκε τις ευχές όλων των πιστών στην παρακείμενη αίθουσα, όπου οι μοναχές προσέφεραν φιλόξενο πρωινό.

Ανάμεσα στις ευχές και τα δώρα που έλαβε ο δραστήριος ποιμενάρχης μας, ξεχώριζε το δώρο του νέου Ταξίαρχου, κ. Δημητρόπουλου, που του έδωσε τιμητικά μετάλλια και τίτλο αξ/κού στον Μητροπολίτη μας, που τα συνόδεψε με ένα αναμνηστικό άλμπουμ, γεμάτο με φωτογραφίες από την συμμετοχή του Δεσπότη στις διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Στρατού.

Κατασυγκινημένος ο κ. Ναθαναήλ, ευχαρίστησε τον Ταξίαρχο, αλλά και τους πολυπληθείς πιστούς, που μαζί με σύσσωμο τον κλήρο, έσπευσαν να του ευχηθούν. «Πολλά τα έτη σου Δέσποτα».Ετικέτες