Τα Κάλαντα στον Μητροπολίτη Ρεθύμνης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος πολλοί είναι εκείνοι που επισκέφθη-καν τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, στα γραφεία της ΜητροπόλεΩς, για να του ψάλουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, προαναγγέλλοντας τη Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Ήδη από την Τρίτη 22α Δεκεμβρίου 2015 άρχισαν να προσέρχονται μαθητές και μαθήτριες σχολείων του Ρεθύμνου, συνοδευόμενοι από τους διδασκάλους και τους καθηγητές τους. Την αρχή έκαμε η 3η τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου.

Την Τετάρτη 23η Δεκεμβρίου 2015 τα κάλαντα έψαλαν στον Επίσκοπό μαθητές και μαθήτριες από το 3ο και το 5ο Δημοτικό και από το 1ο Λύκειο Ρεθύμνου καθώς και οι εκπαιδευόμενοι του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ». Συνομιλώντας με τους μικρούς μαθητές ο Επίσκοπός τους είπε πως αυτές τις Άγιες Ημέρες εορτάζομε τη γέννηση της Αγάπης και της Ευσπλαγχνίας και ζήτησε από αυτούς να προσεύχονται με θέρμη για όλα εκείνα τα παιδιά του κόσμου που δεν έχουν τη θαλπωρή και την ασφάλεια μιας φυσιολογικής οικογενειακής ζωής, αλλά δοκιμάζονται από πολέμους, διωγμούς, ορφάνεια, προσφυγιά και κάθε άλλη τραγική συνέπεια της θηριωδίας κάποιων ανθρώπων, ανάλογης με εκείνη που κατέστησε τον μικρό Ιησού πολιτικό πρόσφυγα και μετανάστη στην Αίγυπτο προκειμένου να ξεφύγει από τη μανία του Ηρώδη.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, Πέμπτη 24η Δεκεμβρίου 2015, επισκέφθηκαν τον Επίσκοπο, αντήλλαξαν μαζί του ευχές και έψαλαν τα κάλαντα στρατιώτες του 547 Αερομεταφερόμενου Τάγματος Πεζικού, η Φιλαρμονική του Δήμου Ρεθύμνης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ρεθύμνου, οι μαθητές της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης, καθώς και ομάδα γυναικών από τον Πλατανέ Ρεθύμνου, οι οποίες προσέφεραν χρηματικό ποσό ως ενίσχυση για το σημαντικό έργο του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ». Επίσης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Ρεθύμνης, Πύραρχος κ. Δημοσθένης Μπουντουράκης, προσήλθε στα γραφεία της Μητροπόλεως και προσέφερε εκ μέρους των Πυροσβεστών του Ρεθύμνου τρόφιμα για τις ανάγκες του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, που είναι ιδιαίτερα αυξημένες αυτές τις ημέρες.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ευχαρίστησε όλους για την αγάπη και τις ευχές τους, αντευχήθηκε ευφρόσυνα και ευλογημένα Χριστούγεννα και προσέφερε σε όλους το Εγκόλπιο Ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως για το έτος 2016, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Εκατοπεντηκονταετηρίδα του Ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.

imra.kalanta.christmas.2015 (1).jpg
imra.kalanta.christmas.2015 (3).jpg
imra.kalanta.christmas.2015 (5).jpg
imra.kalanta.christmas.2015 (6).jpg
imra.kalanta.christmas.2015 (7).jpg
imra.kalanta.christmas.2015 (10).jpg
imra.kalanta.christmas.2015 (11).jpg
imra.kalanta.christmas.2015 (12).jpg
imra.kalanta.christmas.2015 (15).jpg
imra.kalanta.christmas.2015 (16).jpg
imra.kalanta.christmas.2015 (17).jpg
imra.kalanta.christmas.2015 (18).jpg
imra.kalanta.christmas.2015 (19).jpg
imra.kalanta.christmas.2015 (20).jpg


Ετικέτες