Τα Άγια Πάθη και η Ανάσταση στη Μητρόπολη Δράμας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Παρουσία εκατοντάδων πιστών σε όλη την διάρκεια των ημερών που πέρασαν τελέστηκαν οι Λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας ως και την Ανάσταση του Χριστού στους Ναούς της Μητρόπολης Δράμας.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρει: «Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκαν με ευλάβεια και κατάνυξη τα Άγια Πάθη και η Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού σε όλους τους ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας.

Επίκεντρο ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου. Στις ιερές ακολουθίες των Αγίων Παθών, της Αποκαθηλώσεως και του Επιταφίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Παύλος.

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής έγινε η καθιερωμένη συνάντηση των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία της πόλεως όπου ο Ποιμενάρχης μας μίλησε επίκαιρα τονίζοντας ότι οι άνθρωποι μη κατανοώντας το νόημα της Ελευθερίας είμαστε ευμετάβολοι και εύκολα οδηγούμαστε από το «ωσαννά» στο «σταύρωσον αυτόν». Έτσι οδηγούμαστε σε μια εποχή αντιθέσεων, ασυνέπειας και ανακολουθιών ζώντας αδιάφορα και με ψυχρότητα προς τήν πίστη του Χριστού. Όμως υπάρχουν ακόμα εκείνοι που είναι γνήσιοι μαθητές του Σταυρού και παρέμειναν άσημοι. Καί κατέληξε πως το μυστήριο της Χριστιανικής Ελευθερίας είναι είναι το μυστήριο του Γολγοθά και του Σταυρού.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον εσπερινό με τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Δράμας.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου χοροστάτησε στην παννυχίδα της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό τού Αγίου Νικολάου, διένειμε το Άγιο Φως στους πιστούς και τέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως στην κεντρική πλατεία της πόλεως. Επιστρέφοντας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τέλεσε την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Την Κυριακή του Πάσχα το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου τέλεσε τον Εσπερινό της αγάπης με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της πόλεως και στη συνέχεια αντάλλαξε αναστάσιμους χαιρετισμούς με τους πιστούς οι οποίοι έλαβαν ως ευλογία πασχαλινά αυγά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τέλεσε τον εσπερινό της αγάπης στην Ιερά Μονή Εικοσιφοινίσσης και μοίρασε ως ευλογία στις αδελφές και τους προσκυνητές της Μονής πασχαλινά αυγά».

1504dramas.jpg
1504dramas1.jpg
1504dramas2.jpg
1504dramas3.jpg
1504dramas4.jpg
1504dramas5.jpg
1504dramas6.jpg
1504dramas7.jpg
1504dramas8.jpg
1504dramas9.jpg
1504dramas10.jpg
1504dramas11.jpg


Ετικέτες