Σύναξη υπευθύνων νεότητος στην Ι.Μ. Πατρών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την ευκαιρία της λήξεως του κατηχητικού έργου στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών πραγματοποιήθηκε σύναξις των Υπευθύνων στο τομέα της νεότητος, Κληρικών και Λαικών, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Πατρών.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του απευθυνόμενος προς τους συνεργάτας στον τομέα της Νεότητος, τους ευχαρίστησε για τον πολύ κόπο που καταβάλλουν με ζέση ψυχής στην υπόθεση της διακονίας της Νεότητος, σ’ ένα ευαίσθητο τομέα, ο οποίος έχει ξεχωριστή λεπτότητα και απαιτεί ιδιαίτερους πνευματικούς χειρισμούς.
Εσημείωσε, μεταξύ των άλλων, ότι η επιτυχία σε αυτό το έργο απαιτεί προσευχή, ταπείνωση, αγάπη, ενθουσιασμό, κόπο, χρόνο, θυσία.

Ανεφέρθη λίαν επαινετικώς στους Κατηχητές και στις Κατηχήτριες που παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμά τους, αφήνουν τις προσωπικές τους υποχρεώσεις και οικογενειακές ενασχολήσεις, και σπεύδουν μετά χαράς και ζήλου ιερού να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο κατηχητικό και νεανικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης, με πολύ θερμά λόγια απευθύνθηκε προς τους ευλαβεστάτους Ιερείς που είναι υπεύθυνοι για τους νέους σε κάθε Ενορία. «Χαίρομαι, είπε ο Σεβασμιώτατος, διότι οι Ενορίες των Πατρών είναι ζωντανές Ενορίες σε όλους τους τομείς και κυρίως στον νεανικό τομέα. Είμαστε και πρέπει να είμαστε κοντά, συνέχισε ο Μητροπολίτης, στα παιδιά από την ώρα που ανοίγουν τα μάτια τους στον κόσμο αυτό. Τα συνοδεύομε προσευχητικά με όλη μας την αγάπη και το ενδιαφέρον όσο μεγαλώνουν και φοιτούν στα σχολεία κάθε βαθμίδος. Κάνομε τους πόθους τους και τις αναζητήσεις τους υπόθεση της δικής μας ζωής.

Κατευθύνομε προς τον υγιή πνευματικό και σωτήριο δρόμο τα ενδιαφέροντά τους. Χαιρόμαστε με τις επιτυχίες τους και τους επιστηρίζομε στις όποιες προσπάθειές τους. Πονάμε μαζί τους όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ανεργία κ.λ.π. Προσευχόμαστε για όσους νέους έχουν ακολουθήσει λανθασμένο δρόμο στη ζωή τους και καταβάλλομε κάθε προσπάθεια να σταθούμε κοντά σε αυτούς και στις οικογένειές τους. Αγκαλιάζομε τα παιδιά μας από την νηπιακή ηλικία μέχρι την φοιτητική τους ζωή και ακόμη πιο πέρα, αφού η μεγαλούπολις των Πατρών φιλοξενεί περί τους 50.000 φοιτητάς. Σας ευχαριστώ όλους, όχι μόνο, για την εργασία, αλλά και την συνεργασία, τους υπευθύνους σε κάθε Ενορία και των Ιεραποστολικών Αδελφοτήτων που δραστηριοποιούνται στην Ιερά Μητρόπολη των Πατρών…»

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον μέχρι τώρα υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως και συντονιστή του νεανικού έργου, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο, ο οποίος ανέλαβε υψηλότερα καθήκοντα, αφού υπηρετεί πλέον την Ιερά και Αποστολική Μητρόπολή μας, από την θέση του βοηθού Επισκόπου.

Ο Σεβασμιώτατος ετόνισε, τις αρετές που κοσμούν το πρόσωπο του Θεοφιλεστάτου, ένεκα των οποίων ο Θεός ωκονόμησε να ανέλθη εις τον τρίτον της Ιερωσύνης βαθμό, προς μεγίστη χαρά του πληρώματος της Εκκλησίας.

Ιδιαιτέρως ανεφέρθη ο Μητροπολίτης, στον πολύ κόπο που κατέβαλε ο Θεοφιλέστατος στον τομέα της Νεότητος, συντονίζοντας με πολύ υπευθυνότητα και επιτυχία τις όποιες εκδηλώσεις και εργασίες επί μία δεκαετία.

Εις ένδειξιν τιμής και εις πίστωσιν αυτής της ευεργεσίας επέδωσε ο Σεβασμιώτατος στον Θεοφιλέστατο Κερνίτσης, Ευεργετήριο Γράμμα.
Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον νέο υπεύθυνο του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Ειρηναίο Σωτηρόπουλο και για τον οποίον έπλεξε το εγκώμιο για την ζέση ψυχής και τον θερμουργό ζήλο με τον οποίο διακονεί στο νεανικό τομέα στην ενορία του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών, αφού έχει αναπτύξει σπουδαίο και αξιοζήλευτο κατηχητικό και νεανικό έργο, οργανώνοντας συνάξεις νέων και φοιτητών, χορευτικά τμήματα με παραδοσιακούς χορούς, θεατρικές ομάδες, κ.α.

● Στη συνέχεια, ο Θεοφιλέστατος βαθειά συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τα θερμά λόγια τα οποία του απηύθυνε και για την αγαστή συνεργασία κατά την παρελθούσα δεκαετία, που ο Θεοφιλέστατος διηκόνησε στον συγκεκριμένο τομέα. Επίσης, μίλησε θερμά για τους Ιερείς των Ενοριών, για τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες και για τα παιδιά που πλαισιώνουν τις νεανικές ομάδες και συμμετέχουν στις πνευματικές, κοινωνικές, εθνικοθρησκευτικές και άλλες εκδηλώσεις της τοπικής μας Εκκλησίας και κοινωνίας.

Επίσης, εμνήσθη των πολλών επαίνων που έχουν λάβει κατά καιρούς οι νέοι της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών με αποκορύφωμα τις τιμητικές διακρίσεις από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την συμμετοχή τους στα φεστιβάλ Νεότητος της Εκκλησίας.

Τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για το Ευεργετήριο Γράμμα και εδήλωσε ότι θα είναι, όπως πάντα, παρών και στον τομέα της Νεότητος.
● Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος παρεχώρησε τον λόγο στον νέο υπεύθυνο Νεότητος Αρχιμ. π. Ειρηναίο Σωτηρόπουλο, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πολλή μεγάλη τιμή της αναθέσεως της υψηλής αυτής διακονίας και εδεσμεύθη ότι θα καταβάλλη όλες του τις δυνάμεις ώστε να συνεχιστή το πλούσιο νεανικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, προς όφελος των παιδιών, τα οποία χρήζουν βοηθείας και επιστηριγμού στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

● Εν συνεχεία ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ενώ ο Σεβασμιώτατος απεχώρησε για να τελέση την εξόδιο ακολουθία του εικοσάχρονου νέου, Ιωάννου Γκούμα, ο οποίος εφυγε από τον κόσμο αυτό, εξαιτίας αυτοκινητικού δυστυχήματος. Η εξόδιος ακολουθία ετελέσθη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σαραβαλίου Πατρών, όπου ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε με λόγια συγκινητικά, αναστάσιμα και παρηγορητικά, στους γονείς και τα αδέλφια του νεαρού Γιάννη και απευθυνόμενος στους εκατοντάδες νέους που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό και τα πέριξ αυτού, εξέφρασε την πατρική του αγάπη και το ενδιαφέρον της Εκκλησίας για την ζωής τους και την πορείας τους.

« Παιδιά μου να προσέχετε… γιατί σας αγαπάμε και προσευχόμαστε για σας, είπε μεταξύ των άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης.»
● Επανελθών στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου ευλόγησε την μικρά δεξίωση που παρετέθη και συντόνισε την εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε.