Συνεχίζεται η μάχη για το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας-Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Loading...


Συνεχίζουν την προσπάθειά τους οι ανησυχούντες για την επιβίωση του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, οι οποίοι πρόσφατα ώθησαν το θέμα μέχρι τη Βουλή! 

Από το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας ανακοινώθηκε ότι το Σχολείο (Λύκειο & Γυμνάσιο), το οποίο ανήκει στη Διεύθυνση Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και Θρησκευτικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι ισότιμο με όλα τα υπόλοιπα Γυμνάσια και Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Και κατά το επόμενο σχολικό έτος 2014-2015, θα λειτουργήσει κανονικά, υπό ενιαία διεύθυνση, στη Λαμία (Σινώπης 1, περιοχή Νέας Μαγνησίας).

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη: 

Στο Σχολείο μας διδάσκονται όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, Θεωρητικής, Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, ενώ λειτουργούν εργαστήρια Φυσικής, Χημείας και Πληροφορικής. Το Σχολείο διαθέτει επίσης οργανωμένη δανειστική βιβλιοθήκη τόσο για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Σχολείου μας, όσο και για τους φιλαναγνώστες της πόλης μας, καθώς και παρεκκλήσιο για τις ιερές ακολουθίες.
Οι γονείς, οι κληρικοί και οι λαϊκοί και όλοι όσοι αναζητούν για τα παιδιά τους ένα πρότυπο εκπαιδευτήριο, προκειμένου να σπουδάσουν δωρεάν σε ήρεμο φυσικό, πνευματικό και προπαντός ορθόδοξο και ελληνικό περιβάλλον, καλούνται να τα εγγράψουν στο Εκκλησιαστικό Σχολείο (Λύκειο & Γυμνάσιο) Λαμίας, το οποίο, όπως είναι άλλωστε γνωστό, έχει σημαντική εκατόχρονη παρουσία και προσφορά στην παιδεία, τον πολιτισμό, την Εκκλησία, στον τόπο μας γενικότερα.
Στους εκτός Λαμίας ενδιαφερομένους μαθητές υπενθυμίζουμε ότι στο χώρο του Σχολείου μας παρέχεται δωρεάν διαμονή και σίτιση από την Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία, η οποία λειτουργεί υπό την ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές που η οικονομική κρίση μαστίζει όλο και περισσότερες οικογένειες, η φιλοξενία που παρέχει η Εστία μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη.
Για τις εγγραφές των υποψηφίων μαθητών μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Σχολείου μας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της εβδομάδας: 2231021381 & 2231022576. 

Μπορούν να φοιτήσουν απόφοιτοι Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου

• Τίτλοι Σπουδών ισότιμoι με αυτούς των σχολείων της

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

• Για το σχολικό έτος 2014 - 2015 Θα λειτουργήσουν τμήματα

Θεωρητικής & Τεχνολογικής Κατεύθυνσης στη Β΄ & Γ΄ Λυκείου

• Ολιγομελή τμήματα

• Δανειστική βιβλιοθήκη, η οποία διαθέτει περισσότερα 

από 4.000 βιβλία

• Διδασκαλία Βυζαντινής Μουσικής

• Σύγχρονο εργαστήριο πληροφορικής

• Εξοπλισμένο εργαστήριο Φυσικοχημείας

• Αίθουσα με διαδραστικό πίνακα

Γήπεδα 4Χ4 ποδοσφαίρου, μπάσκετ & βόλεϊ

• Συμμετοχή του Σχολείου μας σε προγράμματα Πολιτιστικά - 

Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Αγωγής Υγείας - eTwinning - Comenius - 

Επαγγελματικού Προσανατολισμού - Ισότητας των δύο Φύλων

• Δωρεάν διαμονή

η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

των μαθητών

• Παρεκκλήσι για τις Ιερές Ακολουθίες και την πρακτική άσκησηΕτικέτες