Συνάντηση του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως με τον Δήμαρχο Αγίας Πετρούπολης

Loading...


Εθιμοτυπική επίσκεψη και συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο είχε ο Δήμαρχος του κεντρικού Δήμου της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας, Βαλερί Γκάρμετς ο οποίος βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη ως επικεφαλής ρώσικης αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε την πρωτεύουσα του Έβρου, στο πλαίσιο των ενεργειών αδελφοποίησης των δύο πόλεων. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Σεβασμιωτάτου στο Ανθίμειο Εκκλησιαστικό Πολιτιστικό Κέντρο, παρουσιάζοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με την συζήτηση να επικεντρώνεται σε θέματα θρησκευτικά, με τους Ρώσους επισκέπτες να εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τον σημαντικό, ουσιαστικό και παρεμβατικό ρόλο της τοπικής Εκκλησίας στην πνευματική καλλιέργεια των κατοίκων της περιοχής, μεταξύ των οποίων είναι αρκετοί ομόδοξοι Ρώσοι.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος ευχαρίστησε τον Ρώσο Δήμαρχο για την επίσκεψή του και το ενδιαφέρον που δείχνει για την περιοχή μας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άνεση που προσφέρει στην επικοινωνία των δύο πλευρών η κοινή θρησκεία Ελλήνων και Ρώσων, αποδεικνύοντας και σε αυτή την περίπτωση την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην άψογη συνεργασία και τις ξεχωριστές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ της Μητροπόλεώς και των φορέων της περιοχής της Αγίας Πετρούπολης μέσω της φιλοξενίας παιδιών και εφήβων από την ρώσικη μεγαλούπολη, στην “Ουρανούπολη” στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως στην Μάκρη, δίπλα στην Ιερά Μονή “Παναγία του Έβρου”.Ετικέτες