Στην Μητρόπολη Κισάμου ο Φιλαδελφείας Μελίτων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή των Αγίων Πάντων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας, προσκεκλημένος του Επισκόπου Κισάμου Αμφιλόχιου, τέλεσε το Σάββατο την εις διάκονον χειροτονία του αδελφού της Ι. Μονής Παναγίας Χρυσοσκαλίτισσας π. Νικηφόρου. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Αμφιλόχιος παρουσίασε στο Εκκλησίασμα και καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο κ. Μελίτωνα, καθώς όπως είπε κομίζει την ευχή και ευλογία της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Ο προσκεκλημένος Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου εξέφρασε την χαρά του για την έλευση του στην ιστορική Μητρόπολη μας και ευχαρίστησε τον Επίσκοπο μας. Αναφέρθηκε στην μαρτυρική Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, τους άρρηκτους δεσμούς της Κρήτης με το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και ζήτησε τις προσευχές του πληρώματος υπέρ του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ως και όλων όσων διακονούν εις το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Τέλεσε δε Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου κυρού Ειρηναίου. Συμπροσευχόμενος στο ιερό με τον Σεβ. Επίσκοπο μας και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γορτύνης & Αρκαδίας κ. Μακάριος.Ετικέτες