Στερνό αντίο στον πρώην Φωκίδος Αθηναγόρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην Άμφισσα χθες τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Φωκίδος κυρού Αθηναγόρου, ο οποίος εκοιμήθη την περασμένη Δευτέρα.

Στην Εξόδιο Ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Ηλίου κ. Αθηναγόρας και ο οικείος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος.

Επικήδειο λόγο εξεφώνησαν εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ο Β΄ Γραμματεύς Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γεώργιος Ρέμπελος, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδος, ο τ. Υπουργός κ. Νικόλαος Γκελεστάθης, η Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου κα Αλεξάνδρα Ζαφειροπούλου, η κα. Ζακοπούλου συγγενής του μακαριστού, ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητρ. Φωκίδος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Καλύβας εκ μέρους του Ιερού Κλήρου. Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες για την παρουσία τους, τον Περιφερειάρχη Στερεάς κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, τους εκπροσώπους των αρχών της περιοχής, τον ιερό Κλήρο, τα μοναχικά τάγματα και τον ευσεβή λαό, διότι παρά το δριμύτατο ψύχος ετίμησαν με την παρουσία τους τον αείμνηστο προκάτοχό του κυρό Αθηναγόρα.

Εν συνεχεία σχηματίστηκε πομπή με τη φιλαρμονική του Δήμου μέχρι τα Δικαστήρια της πόλεως όπου επιβιβάσθηκαν στα αυτοκίνητα δια την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού, όπου κατά την επιθυμία του μακαριστού έγινε η ταφή. Στη Μονή ανέμενε η αδελφότητα με επικεφαλής της Καθηγουμένη Κικιλία και αφού πρώτα τελέσθηκε τρισάγιο στο Καθολικό ύστερα στο Κοιμητήριο της Μονής έγινε η ταφή.

Ο ιερός Κλήρος και ο λαός της Φωκίδος εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο τον σεβασμό και την αγάπη προς το πρόσωπο του αειμνήστου Ποιμενάρχου τους, ο οποίος επί 28 χρόνια εποίμανε με στοργή, αφοσίωση, ανεξικακία, ευγένεια, ταπεινοφροσύνη το ιερό ποίμνιο.  Ετικέτες