Στα Διαπόντια νησιά ο Κερκύρας Νεκτάριος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το ακριτικό Μαθράκι επισκέφθηκε χθες Σάββατο 4 Ιουλίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο κ. Νεκτάριος τέλεσε την θεία λειτουργία στο ναό του Αγίου Νικολάου και απευθυνόμενος στους κατοίκους που διαφυλάσσουν Θερμοπύλες στα Διαπόντια νησιά, τόνισε ότι ο Θεός μας προσέφερε την πνευματική ελευθερία, καθιστώντας μας συγκληρονόμους της χάριτος και της αγάπης Του.

Εμείς οι άνθρωποι ανταλλάξαμε αυτή την ελευθερία με την παράδσή μας στα υλικά αγαθά, τα οποία ενώ μας δόθηκαν για να επιβιώνουμε και να δοξάζουμε και μέσω αυτών τον Θεό, εμείς τα καταστήσαμε αυτοσκοπό μας. Ζώντας μέσα σε μία παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα πλέον, συνειδητοποιούμε ότι πάψαμε να είμαστε ανεξάρτητοι. Δεν μπορούμε να ζήσουμε μόνοι μας και ελεύθεροι, επεσήμανε ο κ. Νεκτάριος, και αυτό διότι αφήσαμε κατά μέρος την ιδιοπροσωπία μας.

Καλούμαστε λοιπόν σήμερα, μέσα στις δύσκολες περιστάσεις τις οποίες διερχόμαστε, να ξεχωρίσουμε τον εαυτό μας από το κοσμικό φρόνημα, να ξαναγίνουμε παιδιά του Θεού και ξεχωριστές προσωπικότητες, αναζητώντας πρώτα την πνευματική μας ελευθερία και μόνο έτσι θα έρθει και η ελευθερία στην πληρότητά της. Ο κ. Νεκτάριος περπάτησε με τους ανθρώπους και συνομίλησε μαζί τους, δηλώνοντας το στήριγμα που η Εκκλησία προσφέρει στους ακρίτες της πατρίδες μας.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ερείκουσα, ενώ το πρωί της Κυριακής τέλεσε την θεία λειτουργία στον εκεί ναό του Αγίου Νικολάου ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στα Διαπόντια νησιά.

20150704_101511.jpg
20150704_101524.jpg
20150704_101734.jpg


Ετικέτες