Σε Σίκινο και Άνδρο για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής ο Μητροπολίτης Δωρόθεος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη χθες από τη Σύρο στη Σίκινο και τέλεσε στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής τον εόρτιο Εσπερινό της αναμνήσεως των πρώτων Εγκαινίων του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής στην Κωνσταντινούπολη από τον Αυτοκράτορα Λέοντα τον Θράκα, περί το 460.
Προηγουμένως ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη στο Κέντρο Υγείας Σικίνου, όπου παρέδωσε ποσότητα αναλώσιμου ιατροφαρμακευτικού υλικού και στη συνέχεια συνόδευσε τη λιτανευτική μεταφορά της εφεστίους Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, στον οποίο για λόγους ασφαλείας φυλάσσεται, στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή.

 

 

Εν συνεχεία, μετέβη από αέρος στην Άνδρο, και προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής του χωρίου Επισκοπείο, περιοχής Κορθίου και ομίλησε προς τους συρρεύσαντες εκεί πιστούς. 

Σήμερα το πρωι

Πλήθη πιστών από όλες τις περιοχές της Άνδρου συνέρρευσαν σήμερα το πρωί στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής «Αγίας», στην περιοχή Μπατσίου Άνδρου, στο Καθολικό της οποίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ετέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, αναγνλωσας, αντί κηρύγματος, ομιλία του Μακαριστού Μητροπολίτου Κοζάνης κυρού Διονυσίου (Ψαριανού), του Ανδρίου.
Επηκολούθησε λιτάνευση της ιεράς Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής
, κατά την οποία ανεπέμφθη δέηση υπέρ των εν θαλάσση πλεόντων Ανδρίων, συλλιτανευόντων και Μοναχών από την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου ιεράς νήσου Τήνου και Πανοράματος Θεσσαλονίκης, οι οποίες με ζήλο προστρέχουν στη διακονία των μοναζουσών στην Ιερά Μονή «Αγίας».Ετικέτες