Σε ζεστό κλίμα η κοπή της Βασιλόπιτας της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τις ευλογίες και τις πατρικές ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων.

Η καθιερωμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων παρουσία ιερέων της Μητρόπολης και των οικογενειών τους με τον Σεβάσμιο Ποιμενάρχη να χαιρετίζει τους παρισταμένους με ευχές για καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία πνευματική και σωματική αλλά και δύναμη για να πορευόμαστε στη ζωή μας.

Ο κ. Σεραφείμ ευλόγησε και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Θεός ευλογεί το χρόνο αλλά εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το πώς θα πορευόμαστε και φυσικά πως θα τον αναλώνουμε.

Σημειώνεται ότι της κοπής της πίτας προηγήθηκε προβολή βίντεο σχετικά με την ζωή του Μεγάλου Βασιλείου ενώ την εκδήλωση προλόγισε ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων-Καθηγούμενος του Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης ευχόμενος καλή χρονιά και τόνισε ότι τέτοιες συγκεντρώσεις συμβάλουν τα μέγιστα στη σύσφιξη των σχέσεων της μεγάλης οικογένειας της Μητρόπολης ενώ ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος μίλησε για την σημασία των οικογενειών των ιερέων που κατά τον Άγιο Πορφύριο θα δώσουν μαγιά στον κόσμο ώστε να επιστρέψουν οι αξίες και τα ιδανικ΄λα στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Σημειώνεται τέλος ότι η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα στο οποίο παρακάθισαν οι ιερείς και οι οικογένειες τους.

2501mete (1).png
2501mete (2).jpg
2501mete (2).png
2501mete (3).png


Ετικέτες