Σερρών Θεολόγος προς τους μαθητές: Προσευχόμαστε για εσάς

Loading...


Μήνυμα στήριξης προς τους μαθητές που σε λίγες ημέρες ρίχνονται στη μάχη των εξετάσεων έστειλε ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος.

Όπως τονίζει ο Σεβασμιώτατος, ο Χριστός θα είναι δίπλα τους στην προσπάθεια που κάνουν.

Συγκεκριμένα, το μήνυμά του αναφέρει:

Αγαπητά μου παιδιά, Χριστός Ανέστη!

Με την χάρη και το πλούσιο έλεος του Θεού η σχολική χρονιά φθάνει στο τέλος της. Μαζί με αυτήν πλησιάζουν και οι ημέρες των πα­νελληνίων εξετάσεων, στις οποίες θα κληθείτε να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό, καταθέτοντας τις γνώσεις σας για όλα όσα σας ζητηθούν στα διάφορα γνωστικά αντικείμενα που διδαχθήκατε και να πετύχετε αυτό που αποτελεί στόχον ζωής, την εισαγωγή σας δηλαδή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της πα­τρίδας μας.

Κοντά σας σε αυτές τις δύσκολες και ιδιαιτέρως απαιτητικές ημέρες που η πίεση και η αγωνία αυξάνουν, είναι όχι μόνο οι γονείς και οι δα­σκαλοί σας αλλά και η Εκκλησία, η φιλόστοργη πνευματική μητέρα όλων μας. Όλοι μας προσευχόμαστε για εσάς στον Κύριό μας Ιησού Χρι­στό να φωτίσει την προσπάθειά σας, να βοηθήσει τον καθένα και την κα­θεμία να ανταποκριθεί επιτυχώς στις απαιτήσεις αυτών των εξετάσεων, ώστε να δικαιωθούν τα ευγενή και υψηλά οράματά σας για το μέλλον σας. Ο Χρι­στός μας, μην αμφιβάλλετε παιδιά μου, θα είναι δίπλα σας και θα σας ενισχύσει στην ωραία αυτή προσπάθειά σας.

Σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου πλησμονή δυνάμεως και φωτισμού στον όμορφο αγώνα σας. Σας συνοδεύω, αυτές τις ιδιαίτερες ώρες, με την αγάπη και την προ­σευχή μου. Καλή επιτυχία.

 

Μετά πατρικών ευχών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣΕτικέτες