Προσκυνηματική Εκδρομή στην Εύβοια πραγματοποιήσε η Ενορία του Αγίου Γεωργίου Καλυβίων(ΦΩΤΟ)

Loading...


Προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποίησε η ενορία του Αγί­ου Γεωργίου Καλυβίων Λαμίας, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου σε δύο μεγάλα προσκυνήματα της Ευβοίας.

Πρώτος πνευματικός σταθμός των πιστών υπήρξε η Ιερά Μο­νή του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, ένας Άγιος ο οποίος τι­μάται ιδι­αί­τε­ρα στην Ιερά Μητρόπολη , καθ΄ ότι συ­γκα­τα­λέ­γεται στον πά­ντι­μο χορό των Φθιωτών Αγίων, αφού η κα­τα­γω­γή του ήταν από το χω­ρίο Κυπαρίσσι Λοκρίδος (Γαρδι­νίτσα).

Τους προσκυνητές κα­λω­σό­ρισε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μο­νής, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Γα­βριήλ μαζί με τους υπολοίπους πα­τέρες της αδελφότητος και έπειτα στο κα­θολικό της Μονής τέθηκε προς προσκύνηση η χαριτόβρυτη Αγία Κά­ρα του Οσίου Δαυίδ. Μετά οι πιστοί προσκύνησαν στον τάφο και στο κε­λί του μακαριστού Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη και στον προαύλιο χώ­ρο προσφέρθηκε το παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα.

Στην συνέχεια οι εκδρομείς κατευθύνθηκαν νοτιότερα και πιο συ­­γκεκριμένα στο Νέο Προκόπιο, όπου φυλάσσετε ακέραιο το ιερό και θαυματουργό σκή­­νωμα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου. Εκεί εκτός από την προσκύνηση της λάρνακας με το σώμα του Αγίου, δό­θηκε η ευκαιρία οι πιστοί να ακουμπήσουν στο σώμα τους για ευλογία την ζώνη και το σκουφάκι του Αγίου.

Κατόπιν μετά από την απαραίτητη μεσημεριανή ανάπαυλα η ομάδα με τους πενήντα περίπου προσκυνητές πήρε τον δρόμο της επι­στροφής για την Λαμία, μέσω Χαλκίδος, πλή­ρως ανακαινούμενοι ψυ­χή τε και σώματι.

 

 

 

 

 Ετικέτες