Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιωαννίνων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον κατάμεστο από πλήθος ευσεβών πιστών και παρουσία του Περιφερειάρχου Ηπείρου, Βουλευτών, του Δημάρχου και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών των Ιωαννίνων, στον αυτόθι Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου τελέσθηκε σήμερα το πρωί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί την ιερά μνήμη του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητού και τη ονοματική εορτή του επιχωρίου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, προεξάρχοντος αυτού και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωροθέου Β΄και Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος αναφέρθηκε στο «100 κεφάλαια περί αγάπης» του Οσίου Μαξίμου, τονίζοντας ότι η αγάπη είναι «το μέγα πάθος», που οφείλει κάθε άνθρωπος να έχει, προκειμένου να αποβάλει το πάθος της φιλαυτίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μάξιμος ευχαρίστησε όλους τους παραστάντες για την παρουσία τους και ιδιαίτερα τους νέους, υπογραμμίζοντας ότι οι μεγάλοι οφείλουν να είναι πάντα υγιή πρότυπα γι’ αυτούς, αφού, κατά το θυμόσοφο λαό μας «ό, τι σπείρεις θα θερίσεις».

Ακολούθως, ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος εδέχθη τις ευχές του λαού στο παρακείμενο Επισκοπείο.

2101ion.jpg
2101ion1.jpg
2101ion2.jpg
2101ion3.jpg
2101ion4.jpg
2101ion5.jpg
2101ion6.jpg
2101ion7.jpg
2101ion8.jpg


Ετικέτες