Πλήθος πιστών με συγκίνηση και κατάνυξη στην περιφορά των Επιταφίων στην Καλαμπάκα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Και φέτος πλήθος πιστών σε κλίμα βαθιάς πίστης και κατάνυξης ακολούθησε την περιφορά των Επιταφίων των τεσσάρων ενοριών της Καλαμπάκας, οι οποίοι συναντήθηκαν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, βιώνοντας έτσι την κορύφωση του Θείου Πάθους.

Για πρώτη φορά, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμπάκας να παιανίζει πένθιμα εμβατήρια η ατμόσφαιρα ήταν βαθιά κατανυκτική.

Το μήνυμα των ημερών και τις ευχές του για καλή Ανάσταση έδωσε στους Καλαμπακιώτες αλλά και τους επισκέπτες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετέωρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι η συνάντηση των επιταφίων δεν είναι μια απλή συνήθεια αλλά μια έκφραση της ενότητας των ορθοδόξων χριστιανών της πόλης μας.

Σχολίασε επίσης μια λέξη του Εσταυρωμένου Κυρίου στο Σταυρό, τη λέξη «διψώ». Η λέξη αυτή, είπε, σχολιάστηκε από μεγάλους θεολόγους και αγίους πατέρες και έχουν γραφεί πάνω σε αυτή πολλές ομιλίες και βιβλία. Η λέξη, είπε ο κ. Σεραφείμ, είναι συμβολική: ο Χριστός δια μέσω των αιώνων είναι πάντα διψασμένος και θέλει από τον καθένα μας να τον ξεδιψάσει με πραγματική και αληθινή αγάπη, και εμπιστοσύνη σε Αυτόν. Από κάθε άνθρωπο, με ή χωρίς αξίωμα αφού μπροστά στον Κύριο τα αξιώματα δεν έχουν καμία απολύτως αξία. Πρέπει να αγαπήσουμε τον Χριστό με πραγματική αγάπη και όχι με τρόπο επιπόλαιο, τόνισε και ευχήθηκε καλή Ανάσταση.

Αμέσως μετά οι επιτάφιοι, και πάλι συνοδευόμενοι από κλήρο και λαό, επέστρεψαν στους Ιερούς Ναούς όπου έγινε και η απόλυση.