Πλήθος κόσμου και φέτος στα Αγρίλια

Loading...


Με Εκκλησιαστική Μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε και εφέτος η μεγάλη εορτή της πίστεώς μας η Κοίμηση της Θεοτόκου, το Πάσχα του καλοκαιριού, όπως ονομάζουν οι πατέρες της Εκκλησίας μας εις την Ιεράν Μονήν Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγριλίων.

Την παραμονή της εορτής Παρασκευή 14 Αυγούστου τελέστηκε την 7ην μ.μ. Μικρός Εσπερινός και κατόπιν προσεφέρθη μοναστηριακή τράπεζα για όλους τους προσκυνητές.

Την 9ην μ.μ. τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμ. Σπυρίδωνος Πετεινάτου Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος κηρυξε τον θείον λόγο.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε Ιερά Αγρυπνία με την ακολουθία του Όρθρου και των Εγκωμίων της Παναγίας έως της 2ας πρωινής.
Την κυριώνυμον ημέρα τελέστηκε ορθρος της εορτής και η πανηγυρική θεία λειτουργία υπό του Αρχιμ. Παισίου Παράσχη, Εφημερίου της Ιεράς Μονής με αποκορύφωμα την Ιερά λιτάνευση της Εικόνας από το Ναό έως το παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, παρουσία των Τοπικώ Αρχών και πλήθους κόσμου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και της προσφοράς του αντιδώρου η Ιερά Μονή προσέφερε ως ευλογία το καθιερωμένο δικονάριο καθώς επίσης την παραδοσιακή ριγανάδα και την 1η μ.μ. προσεφέρθη μοναστηρική εόρτια τράπεζα.

Η Ιερά Μονή ευχαριστεί όσους διηκόνησαν και συνέβαλλαν για την άρτια διεξαγωγή της Ιεράς Πανηγύρεως καθώς επίσης το πλήθος κόσμου, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους αυτήν και εύχεται την ευλογία και την προστασία της Παναγίας μας.Ετικέτες