Πειραιώς Σεραφείμ: «Η πορεία με τον Κύριο, προϋποθέτει σταύρωση των παθών μας» (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Μάρκου Παπαγεωργίου

Σήμερα, Κυριακή των Βαΐων 5 Απριλίου 2015, στον Ι.Ν.Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιώς, εορτάσθηκε με λαμπρότητα η θριαμβευτική είσοδος του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, κατά την οποία «παίδες των Εβραίων έψαλλoν Αυτώ το ψ τω υιώ Δαυίδ, ευλογημένος ο ερχόμενος» και υπεδέχθησαν Αυτόν μετά Βαΐων και κλάδων φοινίκων.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, συνιερουργούντων τών ιερέων του Ναού. Κατά την τάξη, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα βάϊα, τα οποία μοιράστηκαν στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ενώ χειροθέτησε σε Αναγνώστη, ένα παιδί από τις κατηχητικές συνάξεις.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, αναφέρθηκε στη συμπεριφορά που πρέπει να επιδείξουμε οι χριστιανοί καθ’ όλη τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής μέχρι και την Λαμπροφόρο ημέρα της Αναστάσεως που σύντομα θα ανατείλει. Όπως οι ίδιοι Ιουδαίοι που υποδέχθηκαν τον Κύριο σαν Μεσσία αναφωνώντας «Ὡσαννά» και αργότερα έκραζαν » Άρον, άρον Σταύρωσον Αυτόν», έτσι και εμείς καλούμαστε να επιλέξουμε με τη συμπεριφορά μας εάν θα καταπατήσουμε την αγάπη μας σε Αυτόν.

Διαφορετικά, στη συνάντησή μας μαζί Του, θα πρέπει να συμπορευτούμε και να συσταυρωθούμε, ο καθένας για αυτά που βιώνει καθημερινά. Η πορεία με τον Κύριο, προϋποθέτει σταύρωση των παθών μας και μαζί του κακού εαυτού μας.

Κλείνοντας, ευχήθηκε οι μέρες αυτές, της Μεγάλης Εβδομάδος, «να είναι ευκαιρία», ώστε η προσφορά μας στον Κύριο, «να είναι απόσταγμα άδολης αγάπης. Μετοχή στη δική Του ζωή και τη δική Του θυσία. Ανεπανάληπτη Κοινωνία ζωής μαζί Του».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος και ο προιστάμενος του Ναού π. Ιωάννης Παναγιώτου, μετέβησαν στο Πνευματικό Κέντρο, όπου και μοίρασαν λαμπάδες στα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων.

0504peir.JPG
0504peir1.JPG
0504peir2.JPG
0504peir3.JPG
0504peir4.JPG
0504peir6.JPG
0504peir8.JPG
0504peir9.JPG
0504peir11.JPG
0504peir12.JPG
0504peir13.JPG


Ετικέτες