Πανηγυρικός εορτασμός της Κυριακής των Βαϊων στην Ι.Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πανηγυρικά εορτάστηκε στην Ι. Μητρόπολή Κορινθου η ανάμνηση της εισόδου «μετά βαΐων και κλάδων» του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, την «Κυριακή των Βαΐων», 5 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σεβ.  κ. Διονύσιος επέλεξε να τελέσει την Θ. Λειτουργία στον περικαλλή Ι. Ναό Μετ. Σωτήρος στο Κιάτο, την «συμπρωτεύουσα» του Νομού , καθώς είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της επαρχία .

 

Στην Θ. Λειτουργία μετείχε πλήθος πιστών από την πόλη και τα γύρω χωριά, που επέλεξαν να λειτουργηθούν στον Ι. Ναό, λαμβάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ευλογία του σεπτού Ποιμενάρχου  και επωφελούμενοι από τα όσα διδακτικά άκουσαν απ’ αυτόν κατά την διάρκεια του κηρύγματος.

Στην Θ. Λειτουργία, που τελέστηκε με την συμμετοχή των Εφημερίων του Ι. Ναού και των συνοδών ιερέων του Σεβ/του, μετείχε και ο εορτάζων κατά την ημέρα αυτή τα ονομαστήριά του Πανοσ. Αρχιμ. κ. Κλαύδιος Καλαράς, Αρχ/κος Επίτροπος Σικυώνος, προς τον οποίο ο Σεβ/τος εξέφρασε τις ολόθερμες ευχές του.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας ο Σεβ. Μητροπολίτης  χοροστάτησε της Ακολουθίας το του Νυμφίου στον Ι. Ναό Μετ. Σωτήρος Κορίνθου, ξεκινώντας έτσι και την σειρά των «Ολονυκτιών», όπως λέγονται, οι οποίες τελούμενες κατά την Μ. Εβδομάδα σκοπό έχουν την κατανόηση και τη βίωση των Θ. Παθών του Κυρίου και την προετοιμασία των πιστών για την επερχομένη Αγία Ανάσταση της πίστεώς μας.

 

 

 

 

 

 Ετικέτες