Ο Πειραιάς εόρτασε και λιτάνευσε τον Άγιο Παρθένιο (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Σπύρου Παπαγεωργίου

Με λαμπρή λιτάνευση, εόρτασε ο Πειραιάς και συγκεκριμένα η ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Πειραιώς, τη μνήμη του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου.

Στον Ιερό Ναό θησαυρίζεται τεμάχιο λειψάνου του Αγίου και κάθε φορά η μνήμη του εορτάζεται πανηγυρικά. Απόψε τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του ιερού λειψάνου στους δρόμους γύρω από το Ναό υπό των ήχων της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά.

Ο προϊστάμενος του Ναού, π. Ιωάννης Παναγιώτου, αναφέρθηκε συνοπτικά στον βίο του Αγίου Παρθενίου και στις θαυματουργικές θεραπείες των ασθενών ιδιαιτέρως των καρκινοπαθών, που τον έχουν και προστάτη τους. Έκλεισε λέγοντας πως «όταν υπάρχει πίστη στους ανθρώπους, τότε τα αδύνατα γι αυτούς, είναι δυνατά για τον Θεό. Ο Χριστός είπε στους Μαθητές Του πως εάν έχετε πίστη, έστω ίσαμε τον μικρό κόκκο του σιναπιού, θα μπορούσατε να μετακινήσετε το βουνό αυτό. Αυτό λοιπόν που σώζει δεν είναι το θαύμα, αλλά η πίστη μας. Η πίστη είναι αυτή που ενεργοποιεί και επέρχεται θαυματουργικά η θεραπεία.»

Να σημειώσουμε ότι στο Ναό φιλοξενούνται μέχρι την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου,
το Τίμιο Ξύλο και Ιερά Λείψανα Αγίων (τεμάχιο της δεξιάς χειρός του Αγίου Ελευθερίου, τεμάχιο από την κάρα του Αγίου Γεωργίου και τεμάχιο του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης), προερχόμενα από την Ιερά Μονή Αγίου Αυγουστίνου Ιππώνος & Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ, που βρίσκεται στο Τρίκορφο Φωκίδος. Ετικέτες