Ο Νέας Ιωνίας Γαβριήλ εγκαινίασε Παρεκκλήσι της Αγίας Βαρβάρας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και μεγάλης συγκίνησης τελέσθηκε τη Κυριακή 24 Μαΐου η Ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας της ενορίας Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης.

Το Σάββατο 23 Μαΐου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, προσεκόμισε τα ιερά Λείψανα Μαρτύρων Αγίων που τοποθετήθηκαν στην Αγία Τράπεζα και ακολούθως χοροστάτησε κατά την πανηγυρική Ακολουθία του Εσπερινού των Εγκαινίων. Το πρωί της Κυριακής χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε την ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Ναού και της καθιερώσεως της Αγίας Τραπέζης στην οποία τέλεσε και την πρώτη Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ιστορία της Ακολουθίας των Εγκαινίων, στη συνήθεια των πρώτων χριστιανών να τελούν το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας επάνω στους τάφους των Μαρτύρων αλλά και στη μεγάλη σημασία που έχει για τη λειτουργική και πνευματική ζωή της Εκκλησίας η καθιέρωση ενός νέου Θυσιαστηρίου.

Στις ιερές Ακολουθίες των Εγκαινίων συμμετείχαν εκατοντάδες πιστών, οι οποίοι έλαβαν στο τέλος της Θείας Λειτουργίας από το Σεβασμιώτατο ως ευλογία εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, τεμάχιο υφάσματος με κηρομαστίχη και φιαλίδιο με άρωμα.

Φωτογραφίες: Χρήστος Αμπατζόγλου

CAB_6352.jpg
CAB_6468.jpg
CAB_6517.jpg
CAB_6554.jpg
CAB_6603.jpg
CAB_6622.jpg
CAB_6673.jpg
CAB_6806.jpg


Ετικέτες