Ο Μητρ. Κισάμου κ. Αμφιλόχιος στην Γεωργία(ΦΩΤΟ)

Loading...


Προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Ακχαλκαλάκι και Κουμορτό κ. Νικολάου ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος επισκέφθηκε την Γεωργία, παραδίδοντας σειρά διαλέξεων στο Θεολογικό Σεμινάριο, το οποίο λειτουργεί με ευθύνη του Σεβ. Μητροπολίτου Ακχαλκαλάκι κ. Νικολάου.

 Το Σεμινάριο αυτό είναι μεταπτυχιακού επιπέδου, διετούς φοιτήσεως, καθώς το παρακολουθούν Κληρικοί της Εκκλησίας της Γεωργίας, οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει από την Θεολογική Ακαδημία. Η θεματολογία των διαλέξεων που έδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος είχε αναφορά: Στο Ιερό Μυστήριο της Ιερωσύνης, τον Κληρικό στην διακονία της Εκκλησίας και τον κόσμο, τον Μοναχισμό και τον ρόλο των Μοναχών στην Κοινωνία, την πνευματική ανανέωση του ανθρώπου μέσα από το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως, κ.α.

Κατά την παραμονή του στην Γεωργία ο Επίσκοπος  επισκέφθηκε ιστορικές Ιερές Μονές όπως την Ι. Μονή Βάρτζι (12ος αιω), την Ι. Μονή Σαπάρα (11ος αιω.), όπου λειτουργεί και Εκκλησιαστικό Σεμινάριο, την Ι. Μονή Αγίου Σεραπίωνος Ζάρζμα, την Ι.Μ. Τιμότε Σουμπάνι, κ.α. Με την ευχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Τιφλίδας και πάσης Γεωργίας κ. Ηλία, ο οποίος απουσίαζε τις ημέρες αυτές από την Τιφλίδα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή, 3 Μαίου, στην ιστορική Ιερά Μονή Μπόντμπε, όπου ευρίσκεται και ο τάφος της Αγίας Νίνας, Ισαποστόλου της Γεωργίας, ιερουργούντος και του Σεβ. Μητροπολίτου Ακχαλκαλάκι και Κουμορτό κ. Νικολάου.

 

 

 

 Ετικέτες