Ο Μητροπολίτης Σάμου στην Ικαρία

Loading...


Ο Μητροπολίτης Σάμου κ.κ. Ευσέβιος την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014 μετέβη για ολιγοήμερη ποιμαντική επίσκεψη στην Ικαρία.
Αρχικώς επισκέφθηκε την την Ιερά Μονή Οσίας Θεοκτίστης Πηγής και είχε συνεργασία με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ραχών Πρωτ. Στυλιανό Κοτσορνίθη. Κατόπιν επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μοντέ Ραχών, όπου από έτους εγκαταβιοί ένας Ιερομόναχος και επελήφθη διαφόρων θεμάτων σχετικών με την Ιερά Μονή.

Το πρωί του Σαββάτου 14 Ιουνίου 2014 παρέστη χοροστατών και συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Αρμενιστή και ακολούθως επισκέφθηκε τις Ενορίες Αγίας Τριάδος Καστανιών, Προφήτου Ηλιού Καρυδιών, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού και Αγίου Δημητρίου Ραχών, όπου συναντήθηκε με τους Εφημερίους δίδοντας απαραίτητες κατευθύνσεις σχετικές με την ποιμαντική τους φροντίδα, ιδία κατά τους θερινούς μήνας, ενώ κατά περίπτωση αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συντήρησης ή και ανακαίνισης των Ιερών Μονών, Ιερών Ναών και Παρεκκλησίων.

Το απόγευμα του Σαββάτου επισκέφθηκε αρχικώς την Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ακαμάτρας στην Αρχιερατική Περιφέρεια Ευδήλου και στη συνέχεια την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λευκάδος, όπου ενημερώθηκε για την ολοέν αυξανομένη κίνηση προσκυνητών και την πορεία της ήδη προγραμματισθείσης ανακαίνισης της Ιεράς Μονής.

Την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης, στον Άγιο Κήρυκο, όπου ομίλησε επικαίρως και ετέλεσε τον 40ήμερο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Χρυσάνθης (Χρυσούλας) Προεστού, συνεργάτιδος του ιεραποστολικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ικαρία.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κοιμητήριο των Θέρμων, όπου ετέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Γεωργίου Μελά, πατρός του π. Αργυρίου Μελά, Εφημερίου Κοντακαιικων Σάμου και αφού συναντήθηκε με τους Ιερείς της Περιφερείας του Αγίου Κηρύκου και συνεργάσθηκε με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτ. Στυλιανό Παρήμερο επί τρεχόντων ζητημάτων, εν όψει και του αρξαμένου θέρους, ανεχώρησε το απόγευμα για την Σάμο.Ετικέτες