Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά για την Πεντηκοστή και τον αείμνηστο π. Κυπριανό (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σήμερα Σάββατο 06 Ιουνίου 2015, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η Απόδοση της Εορτής της Πεντηκοστής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαγυνών.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο, επί τη συμπληρώση τριών μηνών από την εις Κύριον εκδημίας, του π. Κυπριανού Γλαρούδη, Ιερατικού Προϊσταμένου του Ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης και Γραμματέως των Συνοδικών Δικαστηρίων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και εν συνεχεία Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του αειμνήστου.
Κατά την διάρκεια των Ακολουθιών, παρέστησαν Ιερείς της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, οι κατά σάρκα συγγενείς του μακαριστού, πνευματικά αδέλφια και παιδιά καθώς και αρκετοί φίλοι του αοιδίμου π. Κυπριανού.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην εορτή της Πεντηκοστής, στην σημασία της μνήμης και της ενότητας μέσα στην ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας καθώς και στο πρόσωπο του αειμνήστου π. Κυπριανού, με τον οποίο συνδεόταν πνευματικώς από τα χρόνια που ήταν και ο ίδιος ιερατικός προϊστάμενος στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, ενώ καταλήγοντας δεν παρέλειψε να μεταφέρει και τις πατρικές ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, προς τους οικείους του εκλιπόντος.
 Ετικέτες