Ο Μητροπολίτης Καστοριάς στην Ιερά Μονή Ξηροποτάμου στο Αγιο Ορος (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ, με την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Ο Σεβασμιώτατος, προσκεκλημένος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου Γέροντος Ιωσήφ, έφτασε στο Αγιώνυμο Όρος, ώστε να συμμετάσχει στην πανήγυρη της Μονής και προστεί των εορταστικών εκδηλώσεων.
Το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Σεπτεμβρίου 2014, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθανάσιο Γιαννουσά και τον Διάκονο Γεώργιο, έφτασε στην Ιερά Μονή, όπου τον υποδέχτηκε ο Ηγούμενος και η Αδελφότητα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ξεκίνησε στο Καθολικό του Μοναστηριού ο Μικρός Εσπερινός και εν συνεχεία η Ακολουθία του Αποδείπνου. Πανηγυρικά δε, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της Υψώσεως του Σταυρού καθώς και η Ακολουθία του Όρθρου, με αποκορύφωμα την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στις 3 το πρωί. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Μονή Ξηροποτάμου φυλάσσεται το μεγαλύτερο τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου στον κόσμο, το οποίο και προσκύνησαν όλοι οι πατέρες και οι πιστοί που βρέθηκαν στην Ιερά Αγρυπνία.
Μετά από σύντομη διακοπή, ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ και τη συμμετοχή των Ηγουμένων των Ιερών Μονών Αγίου Παύλου Αρχιμ. Παρθενίου, Φιλοθέου Αρχιμ. Νικοδήμου και Ξηροποτάμου Αρχιμ. Ιωσήφ, καθώς και πολλών αγιορειτών Ιερομονάχων.
Στους χορούς έψαλλαν κατανυκτικά και πανηγυρικά οι Δανιηλαίοι και οι πατέρες από το Μπουραζέρι.
Εκατοντάδες ήταν οι προσκυνητές που προσέτρεξαν στο Περιβόλι της Παναγίας για να συμπανηγυρίσουν την εορτή του Τιμίου Σταυρού και να λάβουν την ευλογία και τη χάρη του Τιμίου Ξύλου.
Στις 10.30 π.μ. τελείωσε η Θεία Λειτουργία και ακολούθησε για όλους τους παρευρισκομένους η καθιερωμένη αγιορειτική τράπεζα.

kastorias.jpg
kastorias1.jpg
kastorias10.jpg
kastorias11.jpg
kastorias2.jpg
kastorias3.jpg
kastorias4.jpg
kastorias5.jpg
kastorias7.jpg
kastorias8.jpg
kastorias9.jpg

 

 

 Ετικέτες