Ο Μητροπολίτης Κίτρους στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ευελπίδων Λιτοχώρου (φωτο)

Loading...


Την Πέμπτη 17 Ιουλίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Ευελπίδων, που λειτουργεί στην περιοχή «Καναπίτσα» Λιτοχώρου, έπειτα από σχετική πρόσκληση της Διοίκησης της Σχολής Ευελπίδων.

Η ποιμαντική αυτή επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου άρχισε με υποδοχή του Σεβασμιωτάτου από τον Ταξίαρχο Γεώργιο Λέτσιο, Υποδιοικητή της Σχολής Ευελπίδων και τον Συνταγματάρχη Δημήτριο Τσιπίδη, Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης, και τον Πρωτοπρ. Αθανάσιο Βασιλείου, Αρχιερατικό Επίτροπο Λιτοχώρου, προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Κέντρου που τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Γεωργίου και ομιλία με προβολή στους 600 φοιτητές των α΄, β΄ και γ΄, ετών της Σχολής Ευελπίδων.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την παρουσία, τη μαρτυρία και την αποστολή της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο, μοίρασε σε όλους τους Ευέλπιδες πνευματικά βιβλία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις σπουδές και στη σταδιοδρομία τους για το καλό της Πατρίδας μας.

Ο Μητροπολίτης παρέστη και στην τελετή, που οργανώθηκε για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης 20 Ευελπίδων του Αμεριμανικού Στρατού, οι οποίοι παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευε ο Πρωτοπρ. Δημήτριος Γκόλιας, Υπεύθυνος του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής.

ey2.jpg
ey3.jpg
ey4.jpg


tilegrafima.gr