Ο Μητροπολίτης Βέροιας στην Ουκρανία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στη Οδησσό μετέβη κατά το τριήμερο 27-29 Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτου Ισμαηλίας και Οδησσού κ. Αγαθαγγέλου.

Ο Σεβασμιώτατος έλαβε μέρος στις λαμπρές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 190 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Οδησσού, αλλά και για την επέτειο 50 χρόνων από την οσιακή κοίμηση και 20 χρόνων από την αγιοκατάταξη του τοπικού αγίου Κούκτσα.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησε ο νέος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος, ενώ έλαβαν ακόμη μέρος 27 αρχιερείς από την Εκκλησία της Ουκρανίας. Κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής θείας λειτουργίας της εορτής τελέστηκε και η εις επίσκοπον χειροτονία του αρχιμ. π. Βίκτωρος, ο οποίος συνδέεται πνευματικά με τον Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα.

Το Σάββατο το απόγευμα τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής η ακολουθία του Εσπερινού και του Όρθρου και αμέσως μετά στη διάρκεια του επίσημου δείπνου ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων τίμησε τον Μητροπολίτη Οδησσού κ. Αγαθάγγελο με τον χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου της επετείου των 20 χρόνων των Παυλείων.

Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Οδησσού κ. Αγαθαγγέλου, ο οποίος παρακάλεσε τον Μητροπολίτη Βεροίας να τελέσει την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Μαξιμιανού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έλαβε χώρα λαμπρή υποδοχή του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιένου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονουφρίου και ακολούθησε ο όρθρος της εορτής και η τελετή του μεγάλου μηνύματος του εψηφισμένου Επισκόπου Αρτσούς κ. Βίκτωρος. Στη διάρκεια του δείπνου που ακολούθησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων τίμησε τον Μακαριώτατο με τον χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου της επετείου των 20 χρόνων των Παυλείων.

Τη Δευτέρα το πρωί τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου και έγινε η χειροτονία του νέου Επισκόπου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετά την αναχώρηση του Μακαριωτάτου ο Μητροπολίτης Βεροίας μετέβη στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία, στο κέντρο της Οδησσού, όπου υπηρετεί ως ηγούμενος ο νεοχειροτονηθείς επίσκοπος Αρτσους κ. Βίκτωρ και τον τίμησε επίσης με το Σταυρό των 20ων Παυλείων.

Τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα στο ταξίδι του συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, ο αρχιδιάκονος π. Πρόδρομος Γκιρταλιώτης και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου μοναχός π. Γερεάσιμος Μπεκές.

veroias.jpg
veroias1.jpg
veroias10.jpg
veroias12.jpg
veroias13.jpg
veroias4.jpg
veroias5.jpg
veroias14.jpg
veroias15.jpg
veroias7.jpg
veroias8.jpg
veroias2.jpg
veroias3.jpg
veroias9.jpg


Ετικέτες