Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στον Λαρίσης Ιγνάτιο (φωτο)

Loading...


Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκέφθηκε στο αρχονταρίκι του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου, την ημέρα της εορτής της Πεντηκοστής, τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, με αφορμή τη συμπλήρωση εικοσαετίας από τη χειροτονία του σε επίσκοπο, και του ευχήθηκε τα «έτη πολλά Δέσποτα».

Ο πρώην Υπουργός συνεχάρη τον Μητροπολίτη για το πολυσήμαντο ποιμαντικό έργο που επιτελεί στη Λάρισα.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε: «Θεώρησα χρέος μου να ευχηθώ και επισήμως “τα έτη πολλά” στον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, τον πράο επίσκοπο της υπομονής με τη βαθιά θεολογική κατάρτιση -την οποία μαρτυρά το πηγαίο κήρυγμά του-, με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την ανάληψη του βαθμού της αρχιεροσύνης.

Στα είκοσι αυτά χρόνια, υπό την καθοδήγησή του, η τοπική μας εκκλησία έχει να επιδείξει πλούσιο και πολυσήμαντο έργο. Ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η κοινωνία μας, σε μια εποχή κατά την οποία δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή, αναγνωρίζεται -ακόμη και από εκείνους που δεν βρίσκονται κοντά στην εκκλησία- η έντονη φιλανθρωπική δράση και το κοινωνικό έργο που αθόρυβα επιτελεί η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Εύχομαι με τις πρεσβείες του πολιούχου μας Αγίου Αχιλλίου, του εκ Καππαδοκίας Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, ο καλός Θεός να του δίνει υγεία και δύναμη για να διακονεί για πολλά χρόνια ακόμη την τοπική μας εκκλησία. Έτη πολλά Δέσποτα».

Ο κ. Χαρακόπουλος προσέφερε στον κ. Ιγνάτιο αντίτυπο του πρόσφατα επανεκδοθέντος βιβλίου του«Ρωμιοί της Καππαδοκίας».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος ευχαριστώντας τον κ. Χαρακόπουλο εξήρε την προσωπικότητά του χαρακτηρίζοντάς τον ως «έναν έντιμο πολιτικό, μα κυρίως ένα γνήσιο εκκλησιαζόμενο πιστό, ο οποίος συνειδητά μετέχει των Ιερών Συνάξεων», ενώ επαίνεσε το πλούσιο συγγραφικό του έργο, ευχόμενος «να συνεχίζει με την ίδια δύναμη να εργάζεται και να προσφέρει από οιαδήποτε θέση του αναθέτει η Πολιτεία για το καλό της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ολόκληρης της πατρίδος μας».