Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Ι.Μ. Καστορίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σε κλίμα κατάνυξης και με μεγάλη συμμετοχή των πιστών της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας τελέσθηκε ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως εχθές, Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ενώ προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης, όπως κάθε χρόνο στον πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό, ο οποίος μίλησε επίκαιρα και ανέπτυξε το θέμα «η αθεΐα».

Οι Κληρικοί της Μητροπόλεώς και πλήθος κόσμου κατέκλυσαν τον Ναό της Παναγίας, παρακολούθησαν τον Εσπερινό, άκουσαν με προσοχή την εποικοδομητική ομιλία του πατρός Δανιήλ και εφοδιάστηκαν με πνευματικά όπλα για το υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τη συγχωρητική ευχή και ζήτησε από τον Κλήρο και το λαό της Καστοριάς συγγνώμη αν στενοχώρησε ή επίκρανε κάποιον και έδωσε και τη δική του συγχώρεση και ευλογία σε όλους.
Τέλος, οι πατέρες και οι πιστοί ασπάσθηκαν τον Τίμιο Σταυρό και τη δεξιά του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου και πήραν ως ευλογία ένα βιβλίο του π. Δανιήλ Αεράκη.

kataniktikos_kastorias1.jpg
kataniktikos_kastorias11.jpg
kataniktikos_kastorias12.jpg
kataniktikos_kastorias15.jpg
kataniktikos_kastorias16.jpg
kataniktikos_kastorias3.jpg
kataniktikos_kastorias5.jpg
kataniktikos_kastorias8.jpg


Ετικέτες