Ο «Εσπερινός της Συγγνώμης» στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης (φωτο)

Loading...


Με τον καθιερωμένο πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό, που καλείται και «Εσπερινός της Συγγνώμης», ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 2 Μαρτίου 2014 για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Στη Σπάρτη ο ‘’Εσπερινός της Συγγνώμης’’ τελέσθηκε στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού συμπροσευχήθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ.κ. Θεόκτιστος, αρκετοί κληρικοί και πλήθος πιστών.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας  στο περιεκτικό του κήρυγμα με χαρακτηριστική γλαφυρότητα ερμήνευσε απόσπασμα από την ευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου, στην οποία αναφέρει: ‘’Δώρησαι μοί του οράν τα εμά πταίσματα’’.  Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι θα πρέπει όλοι οι Χριστιανοί να προσεύχονται, για να αποκτήσουν αυτογνωσία, η οποία αποτελεί το πρώτο βήμα στην προσπάθεια εξάλειψης των αδυναμιών μας.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ζήτησε πρώτος συγγνώμη για τα όποια λάθη ή παραλείψεις του, ενώ παρείχε και τη δική του συγγνώμη σε κάθε συνάνθρωπο.  Επίσης ευχήθηκε η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή να αποτελέσει για όλους τους Χριστιανούς εφαλτήριο ψυχικής και πνευματικής αναγέννησης. Εν συνεχεία, ως είθισται, κληρικοί και πιστοί, έδωσαν τον καθιερωμένο ασπασμό της συγγνώμης.

alt
alt
alt
altΕτικέτες