Ο εορτασμός του Αγίου Πάσχα στην ακριτική Σάμο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το Μ. Σάββατο το βράδυ έγινε η υποδοχή του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο που έφτασε στο νησί της Σάμου με ειδική αεροπορική πτήση και αποδόθηκαν τιμές Αρχηγού κράτους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ευσέβιος το παρέλαβε από τον Κυβερνήτη του αεροσκάφους και διενεμήθη μετά απο την σύντομη τελετή σε ολόκληρο το νησί.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να φθάσει το Άγιο Φώς στην Ικαρία και τους Φούρνους, εντός της Διακαινησίμου εβδομάδος θα φθάσει εκεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, όμως με αυτοθυσία του πληρώματος του Λιμενικού σκάφους έφτασε στην γειτονική Πάτμο.
Η Τελετή της Αναστάσεως και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος όπου πλήθος κόσμου συμμετείχε.

Την Κυριακή του Πάσχα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χοροστάτησε στον εσπερινό της αγάπης που έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και ακούσθηκε το Αναστάσιμο μήνυμα του Ευαγγελίου σε πολλές γλώσσες.

Στην συνέχεια έγινε λιτάνευσις των Ιερών εικόνων και των λαβάρων της Αναστάσεως στην κεντρική Πλατεία της πόλεως με την συμμετοχή όλων των ενοριών της πόλεως, τελέσθηκε δέηση και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μίλησε επίκαιρα και διένειμε σε όλους κόκκινα αυγά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τέλεσε τον εσπερινό της Αγάπης στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής.

1304sam.JPG
1304sam1.JPG
1304sam2.JPG
1304sam3.JPG
1304sam4.JPG
1304sam5.JPG
1304sam6.JPG
1304sam7.JPG
1304sam8.JPG


Ετικέτες