Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου στον Άγ. Αντώνιο Περιστερίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Μάρκου Παπαγεωργίου

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε χθες, Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015, ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Αντωνίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι.

Πλήθος κόσμου, όπως κάθε χρόνο, συγκεντρώθηκε να προσκυνήσει την εικόνα του Αγίου Αντωνίου και να τιμήσει τον Πολιούχο Άγιο της πόλης του Περιστερίου.

Του Εσπερινού προεξήρχε, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, συμπαραστατούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου αλλά και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου Χρυσοστόμου, τον Θεοφιλέστατο Άγιο Αρχιγραμματέα, προσφώνησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, π. Γεράσιμος Καραμολέγκος, ο οποίος, διαβιβάζοντας τις ευλογίες του Ποιμενάρχου, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την τιμητική παρουσία του στον Εσπερινό, ενώ του ευχήθηκε πάντα Άξιος.

 Στον Θείο Λόγο του, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στον Μέγα Αντώνιο, τον «Καθηγητή της ερήμου» και στο πνευματικό μήνυμα της αποψινής εορτής, που συνοψίζεται στην φράση: «Δεν φοβάμαι τον Θεό, διότι αγαπώ τον Θεό», όπως έλεγε και ο ίδιος στους μαθητές του. Δύο πράγματα τον κράτησαν ζωντανό μέσα στην έρημο που διέσχιζε, μέσα από ταλαιπωρία. Η αγάπη του προς τον Θεό και η αγάπη του για την εικόνα Αυτού, τον πεπτωκότα συνάνθρωπο.»

Κλείνοντας, ο Θεοφιλέστατος, κάλεσε όλους τους ανθρώπους να πράξουν το ίδιο. Να αγκαλιάσουν και να αγαπήσουν αδιακρίτως τον συνάνθρωπό τους, ώστε να φτάσουν στην κοινωνία με τον Θεό. Ετικέτες