Ο Ακάθιστος ύμνος στην Τρίπολη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Του ιερέως Ιωάννη Σουρλίγγα

Ιδιαίτερη είναι η αγάπη και ξεχωριστός ο σεβασμός, με τον οποίο το σύνολο των πιστών χριστιανών περιβάλλει την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου.
Αγάπη και σεβασμός που πηγάζουν και εμπνέονται από το πρόσωπο προς το οποίο απευθύνεται η Ακολουθία, από την εκφραστικότητα και τον πλούτο των κειμένων, από το μελωδικό ένδυμα των λόγων.

Αγάπη και σεβασμός που εκδηλώνονται με την ευλαβή παρουσία και ενεργό συμμετοχή στην Ακολουθία των «πιστώς προσκυνούντων και δοξαζόντων» Χριστιανών, τα απογεύματα της Παρασκευής καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Για μια ακόμη φορά πλήθος κόσμου συνέρευσε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως την Παρασκευή 4η Απριλίου 2014.Σ' ένα Ναό κατάμεστο από εργαζομένους, μαθητές νέους και ενορίτες, όπου και τελέστηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου της Θεοτόκου.Την Ακολουθία έψαλαν αποδίδοντας περίφημα τους ύμνους προς την Θεοτόκο η Μικτή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως, που απαρτίζεται από νέους και νέες υπό την καθοδήγηση του χοράρχου αυτής και Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως κ. Βασιλείου Γεωργαρά.

Στην ως άνω Ακολουθία το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, διένειμε σε όλο το εκκλησίασμα, ως ευλογία από ένα βιβλιαράκι με την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου για να την έχουν μαζί οι χριστιανοί μας ως ένα ακόμα Πνευματικό όπλο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.  Ετικέτες