Οφφίκια σε δύο Ιερείς από τον Νεαπόλεως Βαρνάβα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ηλιούπολη.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, με ικανότητα καλλιτεχνική, «ιχνογράφησε» τη σκηνή της κλήσης των πρώτων Αποστόλων από το Χριστό στη θάλασσα της Γαλιλαίας.

Στην κλήση του Κυρίου οι ψαράδες και μελλοντικοί Απόστολοι δίνουν αμέσως το παρόν. Αφήνουν τη θάλασσα της Γαλιλαίας και ξανοίγονται στη μεγάλη θάλασσα της ανθρωπότητας με σκοπό την αλίευση ψυχών στην αγάπη του Χριστού. Και είναι αυτοί, οι απλοϊκοί ψαράδες, που με το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, ιδρύουν Εκκλησίες ,καθιστούν Επισκόπους, ιεροποιούν την ιστορία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον π. Γεώργιο Οικονόμου, για την καρποφόρα διακονία του, με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου και τον π. Νικόλαο Δέλιο με το οφίκιο του Οικονόμου, για την μετά υπακοής πρόθυμη επιτέλεση των διακονημάτων του. Συγχρόνως ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε αναγνώστες τρείς νέους ανθρώπους που διακονούν στο αναλόγιο του Ναού.

1506neap.jpg
1506neap1.jpg
1506neap2.jpg
1506neap3.jpg
1506neap4.jpg
1506neap5.jpg
1506neap6.jpg
1506neap7.jpg
1506neap8.jpg


Ετικέτες