Οπτικοακουστικό αφιέρωμα στον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά Αμαρουσίου. Προηγήθηκε η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κηφισίας κ. Κύριλλος, ενώ οι παρευρεθέντες είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τεμάχιο Τιμίου Ξύλου,καθώς και λείψανα των Αγίων Κων/νου και Ελένης τα οποία μετέφεραν Πατέρες από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, σύντομο χαιρετισμό απηύθηνε ο Πρωτ/ρος π. Χαράλαμπος Θεοδώσης και στη συνέχεια στελέχη του Γραφείου Νεότητος ετοίμασαν και παρουσίασαν ένα οπτικοακουστικό αφιέρωμα στον Όσιο Πορφύριο γι;α τον οποίο επίσης μίλησαν οι : α) Πατήρ Χριστόδουλος Χατζηθανάσης, χειρουργός – οφθαλμίατρος, με θέμα: «Αναμνήσεις από τον Όσιο Πορφύριο»
β) Αθανάσιος Σταμούλης, Εκδότης, με θέμα: «Εμπειρίες και Συμβουλές από τον Όσιο Πορφύριο» Οι δύο ομιλητές παρουσίασαν με γλαφυρότητα περιστατικά από τη ζωή και τα λόγια του Αγίου και εντυπωσίασαν το ακροατήριο.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους παρευρεθέντες, αναφέρθηκε στην προσωπική του γνωριμία με τον Όσιο και τόνισε τη δυσκολία αλλά και την αναγκαιότητα της μίμησης της ζωής του Αγίου.
Στο τέλος διενεμήθη ως ευλογία ο Παρακλητικός κανών του Οσίου Πορφυρίου.

kifi.JPG
 
 
kifii.JPG
 
kifiii.JPG
 
 

 
 


Ετικέτες