Μητρ. Μαρωνείας: Mε θυσιαστική προσφορά και αλληλεγγύη θα μπορέσουμε να αντικρύζουμε το άστρο της Βηθλεέμ

Loading...


Έρανος αγάπης πραγματοποιείται και φέτος στην Ι.Μ. Μαρωνείας από τις 13 Δεκεμβρίου.Aναλυτικά η εγκύκλιος του Μητροπολίτου: 

Π ρ ο ς

Τον Ιερόν Κλήρον και τον ευσεβή Λαόν

Της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

 

Αδελφοί μου αγαπητοί,

 

Ο Κύριός μας που αποτελεί την μόνην ασφαλή οδό για τη σωτηρία μας απεκάλυψε και τον τρόπο με τον οποίον θα καταφέρωμεν να Τον συναντήσωμεν και μας υπενθυμίζει: ‘’επείνασα και εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα και εποτίσατέ με, ξένος ήμην και συνηγάγετέ με, εν φυλακή ή ασθενής και ήλθετε προς με’’. Ο Κύριός μας λοιπόν είναι ο ελάχιστος αδελφός μας, ο εμπερίστατος, ο ενδεής, που στερείται πολλές φορές και τα αναγκαία για μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή. Γι’ αυτόν τον αδελφόν του Χριστού μας δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι, ούτε να τον προσπερνούμε.

Ως Ιερά Μητρόπολις, εφαρμόζοντας την εντολήν του Θεού, καταβάλλουμε αδιάκοπα κάθε προσπάθεια, ώστε να συμπαραστεκόμαστε στον εμπερίστατο συνάνθρωπό μας και να κάνουμε ο,τι καλύτερο και όσο περισσότερο μπορούμε με την δικήν Σας υλικήν και ηθικήν συμπαράστασιν.

Με τις εισφορές όλων Σας και χωρίς κανένα άλλο πόρο ή μέσο η Ιερά Μητρόπολίς μας διά του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της διαθέτει ποσά για

ανθρώπους που φτάνουν στην πόρτα της και γνωρίζουν ότι θα βρούν την ανταπόκρισιν και το ενδιαφέρον που περιμένουν και έχουν τόσο ανάγκη.

Ο καθιερωμένος Έρανος της αγάπης θα πραγματοποιηθή και φέτος εις μεν την ύπαιθρον την Κυριακήν, 13ην Δεκεμβρίου, εις δε την πόλιν, την Τετάρτην, Πέμπτην και Παρασκευήν, 16ην, 17ην και 18ην Δεκεμβρίου, αντιστοίχως. Γνωρίζουμε ότι κάθε προσφορά Σας είναι από το υστέρημα και όχι από το περίσσευμά Σας, αφού τα εισοδήματα όλων συνεχώς ελαττώνονται, όμως αυτό που έχει περισσότερη αξία είναι το να προσφέρουμε ο,τι μπορούμε από την καρδιά μας.Με αυτό τον τρόπο της θυσιαστικής προσφοράς και της αλληλεγγύης θα μπορέσουμε να αντικρύζουμε το άστρο της Βηθλεέμ, το οποίο θα μας οδηγήση με ασφάλεια στο Θείο Βρέφος.

Εκ των προτέρων ευχαριστούμε όλους για την ανταπόκρισιν και ιδιαιτέρως τις κυρίες που θα πλαισιώσουν τα συνεργεία, που με πολύν κόπον θα περιαγάγουν τα καταστήματα και τις οικίες των Ενοριών, για να συγκεντρώσουν το προιόν της αγάπης όλων. Ο Κύριος να στηρίζη και να ευλογή το έργον και τον αγώνα πάντων.

Εύχομαι σε όλους καλό υπόλοιπο της Τεσσαρακοστής, καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και κάθε από Θεού ευλογία εις την ζωήν Σας.

 

Με εγκάρδιες και ολόθερμες ευχές και ευχαριστίες

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΕτικέτες