Μητροπολίτης Νεαπόλεως: «Η σωτηρία θα γεννηθεί στα σπίτια μας»

Loading...


Στον Άγιο Δημήτριο Διαβατών ιερούργησε την Κυριακή 26 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του, ο οποίος είχε τον ενθουσιασμό Θούριου άσματος, υπογράμμισε:

«H Υμνολογία και ο Συναξαριστής διασώζουν την ιστορία του Αγίου Δημητρίου: αξιωματικός του Ρωμαϊκού στρατού ο Άγιος εγκατέλειψε τις τιμές και τη δύναμη της εξουσίας που του εξασφάλιζε το αξίωμά του στη μεγαλύτερη στρατοκρατούμενη αυτοκρατορία των αιώνων και προσκολλήθηκε στην αγάπη του Χριστού. Ο Αξιωματικός- και δυνάμει μάρτυρας – αποθέτει την πανοπλία της δύναμης και ενδύεται την πανοπλία του Πνεύματος, «ενδύεται Χριστόν».

Μαθητής του αδάμαντα της πίστεως, αγίου Δημητρίου, είναι ο Νέστορας –μετέπειτα άγιος μάρτυρας – ο οποίος στην πρόκληση του αλαζόνα Λυαίου απαντά με τη δύναμη της ευχής του Δασκάλου του: «ο Θεός του Δημητρίου βοήθει μοι» και … νικά. Οι σημερινοί Έλληνες εμπνεόμενοι από το παράδειγμα του Αγίου Δημητρίου καλούνται να μεταδώσουν στα παιδιά τους την πίστη στο Χριστό, την ανδρεία στην ομολογία του Χριστού, την αφοσίωση στην παράδοση της Ορθοδοξίας».

Ο Σεβασμιώτατος κατέκλεισε το λόγο του με το αισιόδοξο μήνυμα: «η σωτηρία θα γεννηθεί στα σπίτια μας, να μην την περιμένουμε απ’ έξω. Έχουμε, όμως, χρέος όλοι να δουλέψουμε για τούτον το σκοπό. Χρέος έχουν και οι Δάσκαλοι να γίνουν του Γένους Δάσκαλοι, για να στοιχηθούν τα σχολειά μας στο βηματισμό των αγίων και των ηρώων».

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Δέλτα κ. Δημήτριος Φωτόπουλος, ο βουλευτής κ. Θ.Καράογλου, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

26neapoli.jpg
26neapoli1.jpg
26neapoli2.jpg
26neapoli3.jpg
26neapoli4.jpg
26neapoli5.jpg
26neapoli6.jpg
26neapoli7.jpg
26neapoli8.jpg
26neapoli9.jpg
26neapoli10.jpg


Ετικέτες