Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Φθιώτιδας το Συνέδριο Αρτοποιών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στα Καμένα Βούρλα πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές το 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρτοποιών από την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος.
Στο Συνέδριο εκλήθη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, ο οποίος την Κυριακή 5 Οκτωβρίου το πρωί ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων, παρουσία των Συνέδρων.

Ο Ποιμενάρχης στην ομιλία του, με την ευκαιρία της ανάμνησης των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, που τελέσθηκαν στις 5 Οκτωβρίου του 1980, αναφέρθηκε στην αξία του σώματος, το οποίο είναι ο Ναός του Θεού. Τέλος συνεχάρη τον Πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλους τους Συνέδρους, οι οποίοι αρχίζουν το Συνέδριό τους με θεία Λειτουργία και Αγιασμό.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, οι επίσημοι και οι Σύνεδροι μετέβησαν στο Ξενοδοχείο Γαλήνη, όπου πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του 32 Πανελληνίου Συνεδρίου Αρτοποιών.

Στον χαιρετισμό του ο Ποιμενάρχης μετά την ακολουθία του αγιασμού ευχαρίστησε τους διοργανωτές, διότι επέλεξαν τη Φθιώτιδα ως τόπο διεξαγωγής του Συνεδρίου και αναφέρθηκε στον άρτο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο άρτος είναι δώρο του Θεού και πηγή δυνάμεως για τον άνθρωπο. Είναι μέσο συντηρήσεως τόσο ουσιώδες ώστε η έλλειψή του να σημαίνει έλλειψη των πάντων. Ο άρτος έγινε το σημείο της πιο μεγάλη δωρεάς του Θεού. Ο άρτος δεν είναι μόνο για τη συντήρηση του ανθρώπου, αλλά και ένα σημείο αγάπης, ενότητος και φιλίας. Τέλος ευχήθηκε ευόδωση των στόχων του Συνεδρίου και προέτρεψε τους αρτοποιούς να εξασκούν το επάγγελμά τους με ιερότητα και να το διαφυλάξουν από τις επεμβάσεις των τεχνασμάτων του κέρδους.

Στο Συνέδριο εκτός από τους συνέδρους που προσήλθαν από ολόκληρη τη χώρα, παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Θύμιος Καραΐσκος, οι Βουλευτές Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος και Δημήτριος Μπριάνης και άλλοι τοπικοί φορείς.

fhtiotidas.jpg
fhtiotidas1.jpg
fhtiotidas10.jpg
fhtiotidas11.jpg
fhtiotidas12.jpg
fhtiotidas13.jpg
fhtiotidas2.jpg
fhtiotidas3.jpg
fhtiotidas4.jpg
fhtiotidas5.jpg
fhtiotidas6.jpg
fhtiotidas7.jpg
fhtiotidas8.jpg
fhtiotidas9.jpg


Ετικέτες