Με λαμπρότητα ο Εσπερινός των Εγκαινίων στον Ι.Ν. Αγίου Μαξίμου του Γραικού Αρτης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Εσπερινός των Εγκαινίων στον περικαλλή νεόδμητο Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα.

Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος ο οποίος στον κηρυκτικό λόγο του, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Μητροπολίτης Αρτης κ. Ιγνάτιο για την ευγενική πρόσκλησή του, αναφέρθηκε στο βίο του Οσίου Μαξίμου, ο οποίος θα πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί ώστε κι εμείς σήμερα να δίδουμε τον καλό αγώνα της ομολογίας της Ορθοδόξου πίστεως. Επίσης, αναφέρθηκε στο θεάρεστο έργο της ανοικοδόμησης και του εγκαινιασμού του Ιερού Ναού προς τιμή του Αγίου και δόξα του Τριαδικού Θεού.

«Έτσι η Ορθόδοξη πίστη μας καταφέρνει ανά τους αιώνες να παραμένει ζωντανή παρά του διωγμούς και την αμφισβήτηση που δέχεται», τόνισε ο Σεβασμιώτατος, διότι είναι η Χάρις του Θεού που ευλογεί και καθαγιάζει την Εκκλησία και όλους όσους μετέχουν στα Μυστήριά της. Συμπροσευχόμενοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζας (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ. Ιερώνυμος και ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ, τους οποίους ευχαρίστησε τον καθένα ξεχωριστά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος.

Ως ορίζει το τυπικό της Εκκλησίας μας πριν την Ακολουθία του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος μετέφερε εις το Ιερό Βήμα και εναπόθεσε επί της Αγίας Τραπέζης Ιερά Λείψανα Μαρτύρων, τα οποία και θα τοποθετηθούν εντός αυτής εις το «φυτόν» κατά τον εγκαινισμό.

Τέλος, της Ιεράς Ακολουθίας παρευρέθησαν οι Βουλευτές Άρτης κ. Βασίλειος Τσίρκας (ΣΥΡΙΖΑ) και κ. Γεώργιος Στύλιος (ΝΔ), ο αναπληρωτής του Δημάρχου Αρταίων κ. Κωνσταντίνος Πατήλας, ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Χάρης Παπάζογλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Βαρέλης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, διαφόρων φορέων και πλήθος πιστού λαού.

_MG_0699.JPG
_MG_0712.JPG
_MG_0714.JPG
_MG_0737.JPG
_MG_0762.JPG
_MG_0790.JPG
_MG_0794.JPG
_MG_0800.JPG
_MG_0820.JPG
_MG_0866.JPG
_MG_1000.JPG
_MG_1096.JPG