Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Οι «Πρωτοπόροι» κρητικοί ιερείς έδωσαν αγώνα κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας» (φωτο)

Loading...


Μία ιστορική αναδρομή στο παρελθόν, στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, με πηγές και γεγονότα από μία άλλη οπτική γωνία, από ένα άλλον αγώνα, ένα αγώνα δυναμικό και ελπιδοφόρο, ένα  αγώνα που αφύπνισε το ελληνορθόδοξο φρόνημα, έναν αγώνα που όπως κάθε αγώνας έχει και θυσίες, θυσίες αιματηρές άλλοτε και άλλοτε αναίμακτες, εκτυλίχθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως μας με την παρουσίαση βιβλίου του θεολόγου και ιστορικού Πρωτ. Μιχαήλ Βλαβογιλάκη.

Ενός βιβλίου που δείχνει και φανερώνει με τεκμήρια και ιστορικά σημεία τον αγώνα που έδωσαν οι » Πρωτοπόροι» κρητικοί ιερείς μας στην περιοχή της Κυδωνίας και του Αποκόρωνα κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Η υπέροχη αυτή παρουσίαση πλαισιώθηκε από τους αξιόλογους ομιλητές που μίλησαν για το βιβλίο και τον συγγραφέα.

Πρώτος ομιλητής που λάμπρυνε με την παρουσία του και τον σεβαστό του λόγο,υπήρξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε με πλούσιες επιστημονικές τοποθετήσεις ο Πρωτ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την τελευταία ομιλία για το πολύτιμο αυτό ιστορικό βιβλίο ανέλαβε η καταξιωμένη φιλόλογος και Πρόεδρος του συνδέσμου φιλολόγων κ. Βαρβάρα Περράκη, όπου μίλησε για την ιστορική σημασία του βιβλίου.

Κατόπιν  ομίλησε ο συγγραφεύς, ευχαριστώντας όλους όσους παρευρέθηκαν και στόλισαν με υπέροχα λόγια το έργο του.

Μετά το πέρας της παρουσίασης απηύθηναν χαιρετισμό, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ.κ. Δαμασκηνός, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Αντιδήμαρχος Αποκόρωνα κ. Εμμανουήλ Νικολούδης και  ο Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης κ. Κων/νος Ζορμπάς.

alt
alt
alt
alt


Ετικέτες