Μεγάλη βοήθεια προς τις οικογένειες από την Ι.Μ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

Loading...


Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα της εορτής του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής  κ. Νικόλαος, θα τελέσει την θεία λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Παλλήνης.

Με απόφαση του Μητροπολίτου  κ. Νικολάου, η ημέρα αυτή θα αφιερωθεί στην Οικογένεια, δεδομένου ότι ο Άγιος Νικόλαος είναι όχι μόνον ο προστάτης των ναυτικών αλλά και της οικογένειας, ως άγιος της κοινωνικής προσφοράς, της αγάπης και της συμπαραστάσεως στις άμεσες καθημερινές ανάγκες των χειμαζομένων οικογενειών, των γονέων και των παιδιών.

Στις μέρες μας, δυστυχώς, η οικογένεια ως θεσμός έχει δεχθεί καίρια τραύματα και στην πατρίδα μας. Η τόσον απειλητική και για την εθνική μας υπόσταση υπογεννητικότητα, τα υπεράριθμα διαζύγια, η ανεργία, ο γενικευμένος πνευματικός αποπροσανατολισμός, τα νέα ήθη, η κατάχρηση των σύγχρονων αναπαραγωγικών τεχνολογιών, η ηθική δικαιολόγηση της αποφυγής της τεκνογονίας, η νομική κατοχύρωση και διευκόλυνση της διακοπής της κυήσεως, η πρωτοφανής στην ανθρώπινη ιστορία θεσμοθέτηση μορφών συμβιώσεως ατόμων ακόμη και του ιδίου φύλου και η εξίσωσή τους προς τον ιερό θεσμό του γάμου, ο εκφυλισμός του μυστηρίου σε «σύμφωνο» η νομική σύμβαση ουσιαστικά ξεθεμελιώνουν την ιερότητα της οικογενειακής συζυγίας και πλήττουν θανάσιμα αυτή την ίδια την πατρότητα και τη μητρότητα.

Κατόπιν τούτων, η Μητρόπολη, ορίζοντας την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, ως ημέρα στήριξης της αγωνιζομένης οικογένειας, αποφάσισε να βοηθήσει στο πλαίσιο σεμνής τελετής, μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, οικογένειες των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής χορηγώντας επιδόματα η εφ’ άπαξ οικονομικά βοηθήματα ως εξής:

1) Σε ανήλικα παιδιά υπερπολυτέκνων οικογενειών (περισσότερα από 5 παιδιά) και σε παιδιά αυτών των οικογενειών που σπουδάζουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

2) Σε κάθε τέταρτο παιδί που γεννήθηκε εντός του 2015,

3) Σε οικογένειες που έχουν παιδιά με φυσικές αναπηρίες,

4) Σε οικογένειες που έχουν παιδιά με σοβαρή νοητική στέρηση,

5) Σε ιδρύματα της περιοχής μας που λειτουργούν με την ευθύνη γονέων και περιθάλπουν παιδιά με ειδικές ανάγκες των προηγουμένων κατηγοριών και

 6) Σε παιδιά που διακρίθηκαν στις σπουδές τους η σε διεθνείς διαγωνισμούς η επετέλεσαν πράξεις άξιες επαίνου και δημόσιας προβολής.

Το σύνολο του ποσού που ενεκρίθη από το αρμόδιο Συμβούλιο της Μητροπόλεως είναι ύψους περίπου 70.000€ και θα διανεμηθεί σε περισσότερες από 75 οικογένειες και 3 μη εκκλησιαστικά κοινωφελή Ιδρύματα ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τα οποία στηρίζουν παιδιά και νέους με ειδικές ανάγκες.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, οι βουλευτές, οι δήμαρχοι, η κ. Περιφερειάρχης κ.λπ.Ετικέτες