Μέγας Εσπερινός & Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας στον Πειραιά(ΦΩΤΟ)

Loading...


Του Μάρκου Παπαγεωργίου

 Με τον Μέγα Εσπερινό και την μεγαλοπρεπή Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, ολοκληρώθηκαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου κ΄ Ελένης στον Πειραιά, στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

 Του Εσπερινού προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, ενώ στη λιτανεία συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Κορωνείας κ. Παντελεήμων και πλειάδα ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Εκατοντάδες ήταν και πάλι οι πιστοί, οι οποίοι συνέρρευσαν στον Ναό ώστε να εναποθέσουν τις δεήσεις τους στους Ισαποστόλους Αγίους.

 Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς, απηύθυνε χαιρετισμό προς όλους τους πιστούς, τονίζοντας πως: «Απόψε πανηγυρίζει ο Πειραιάς. Είναι μία μέρα πνευματικής χαράς για την Ιερά Μητρόπολη», ενώ ευχήθηκε στον ομόλογο του Άγιο Κορωνείας και τον Θεοφιλέστατο Σαλώνων «Υγεία για να συνέχιζουν αδιακόπως το μέγα ιερατικό τους έργο». Ευχαρίστησε θερμά τους παριστάμενους βουλευτές κ. Κατσαφάδο και Ι.Τραγάκη, τους τοπικούς φορείς, τον αστυνομικό διοικητή, την Αντιδήμαρχο Πειραιά, τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος, τα αγήματα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος που συνόδευσαν την Ιερά Εικόνα, καθώς και τον πρόεδρο Συλλόγου Κρητών. Τέλος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς, η χάρις των Αγίων Κωνσταντίνου κ΄ Ελένης να φωτίζει τις ψυχές τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες